Καινοτομική επιχειρηματικότητα στον οινοτουρισμό: η «Διαδρομή του κρασιού της Νάουσας» και η « Διαδρομή του κρασιού της Θεσσαλονίκης»

Μικροπούλου, Φωτεινή (2021) Καινοτομική επιχειρηματικότητα στον οινοτουρισμό: η «Διαδρομή του κρασιού της Νάουσας» και η « Διαδρομή του κρασιού της Θεσσαλονίκης». BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX67_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρακάτω εργασία αναλύει το φαινόμενο του οινοτουρισμού, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που εφαρμόζεται στην τελευταία και ειδικότερα προσεγγίζει το φαινόμενο της καινοτομικής επιχειρηματικότητας στον οινοτουρισμό. Γι’ αυτό και επιχειρεί τον ορισμό και την έννοια του οινοτουρισμού, δίδει το ιστορικό του πλαίσιο, παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τις επιπτώσεις εφαρμογής του και παρουσιάζει τη σύνδεσή του με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πορεία του στο ελληνικό και παγκόσμιο τοπίο. Επιπλέον, επιχειρεί τον ορισμό της επιχειρηματικότητας και του/της επιχειρηματία, προσεγγίζει την έννοια και της μορφές της καινοτομίας και επιχειρεί τη σύνδεση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τόσο γενικά όσο και στον οινοτουρισμό. Ειδικότερα για την τελευταία περίπτωση, ερευνώνται οι περιπτώσεις της «Διαδρομής του κρασιού της Νάουσας» και της «Διαδρομής του κρασιού της Θεσσαλονίκης». Το σύνολο των προαναφερθέντων επιτυγχάνεται με την σύνθεση της βιβλιογραφικής ανασκόπησης και την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ποσοτικής έρευνας, που υλοποιήθηκε στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν των παραπάνω «Διαδρομών». Από τα αποτελέσματα προέκυψε το ικανοποιητικό επίπεδο καινοτομίας του συνόλου των οινοτουριστικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων των «Διαδρομών», σε πλήθος τομέων, η θετική της επίδραση στις επιχειρήσεις των μελετώμενων περιοχών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στον οικονομικό τομέα και η δημοτικότητα της Ελλάδας ως προορισμός οινοτουριστικού ενδιαφέροντος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πιτόσκα Ηλέκτρα
Uncontrolled Keywords: Οινοτουρισμός, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Ε > Επιχειρηματικότητα
Κ > Καινοτομία (επιχείρηση)
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Jun 2022 07:01
Last Modified: 15 Jun 2022 07:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11700

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top