Σύγκριση της τελευταίας 20ετίας της οικονομίας ανάμεσα του Νομού Χαλκιδικής και Νομού Κοζάνης

Βουχάρας, Νικόλας and Ιωαννίδη, Τατιάνα (2021) Σύγκριση της τελευταίας 20ετίας της οικονομίας ανάμεσα του Νομού Χαλκιδικής και Νομού Κοζάνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX32_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία με θέμα «Σύγκριση της τελευταίας 20ετίας της οικονομίας ανάμεσα του Νομού Χαλκιδικής και Νομού Κοζάνης» έχει ως σκοπό, να καταφέρουμε να συγκρίνουμε τους δύο νομούς της Ελλάδας (Χαλκιδική και Κοζάνη), και μέσω αυτών να σχολιάσουμε τις σχέσεις ή τις διαφορές μεταξύ τους. Περιλαμβάνουμε κυρίως τα έτη 2000-2018, για την Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και το Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ (εισόδημα). Υπάρχουν μεγάλες διαφορές-ομοιότητες μεταξύ τους; Τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε η εργασία προέρχονται από επιστημονικές πηγές και βιβλία. Οι σημαντικότερες πηγές είναι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και το Οικονομικό Επιμελητήριο Κοζάνης και Χαλκιδικής με σκοπό τη συλλογή δεδομένων για να δούμε σχετικά ποιος νομός έχει την καλύτερη οικονομία μέσα στην εικοσαετία. Η ανάλυση της πτυχιακής έγινε μέσω της βοήθειας πινάκων-διαγραμμάτων που έχουμε επεξεργαστεί από τα στοιχεία του ΑΠΑ, ΑΕΠ και Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ. Αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια, όπου το πρώτο κεφάλαιο είναι η οικονομία της Ελλάδας , το δεύτερο ο Νομός Κοζάνης, το τρίτο ο Νομός Χαλκιδικής και το τέταρτο κεφάλαιο η σύγκριση των νομών. Ως αποτέλεσμα, ερευνήσαμε πως την μεγαλύτερη επιρροή μακροπρόθεσμα την είχε ο Νομός Χαλκιδικής σε σχέση με τον Νομό Κοζάνης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Νομός Κοζάνης, Νομός Χαλκιδικής, Οικονομία, Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία, Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ
Subjects: Α > Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα
Ο > Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 May 2022 06:57
Last Modified: 20 May 2022 06:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11658

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top