Φυσικό αέριο: η συμβολή του στο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα

Παπαγιάννη, Σταυρούλα (2021) Φυσικό αέριο: η συμβολή του στο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX22_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία έχει κύριο αντικείμενο να παρουσιάσει το ρόλο του καλείται να διαδραματίσει το φυσικό αέριο στο δρόμο για τη μετάβαση σε μια κοινωνία κλιματικής ουδετερότητας μέσα από τις πολιτικές και τα μέτρα όπως αυτά αποτυπώνονται στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Στο 1ο Κεφάλαιο αρχικά παρουσιάζονται οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο των οποίων η Ελλάδα καταρτίζει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και τη Μακροχρόνια Στρατηγική για το 2050. Παρουσιάζονται οι βασικοί στόχοι για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων ενεργειακών και κλιματικών στόχων μέχρι το έτος 2030 και ο οδικός χάρτης για τη μετάβαση σε μια οικονομία κλιματικής ουδετερότητας έως το έτος 2050. Στο 2ο Κεφάλαιο αρχικά γίνεται μια εισαγωγή στο φυσικό αέριο. Παρουσιάζονται οι βασικές ιδιότητες του, οι βασικές χρήσης του και τα οφέλη από τη χρήση του ανά τομέα κατανάλωσης. Επιπλέον, γίνεται μια ενδεικτική αναφορά στην ιστορία του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στη συνέχεια παρουσιάζονται τα τέσσερα στάδια της τροφοδοσίας του. Στο 3ο Κεφάλαιο παρουσιάζεται η συμβολή του φυσικού αερίου για την επίτευξη των στόχων της Ελλάδας στο πλαίσιο της Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Ειδικότερα, παρουσιάζεται ο ρόλος του φυσικού αερίου στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και στη μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω της μετεξέλιξης του ενεργειακού τομέα και της ανάπτυξης του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου. Στο 4ο Κεφάλαιο παρουσιάζονται αναλυτικά τα ποσοτικά αποτελέσματα της εμπειρικής διερεύνησης, με διαγράμματα τα οποία και αναλύονται. Τέλος, στο 5ο Κεφάλαιο παρουσιάζεται μια σύνοψη της εργασίας και κάποια βασικά συμπεράσματα της έρευνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πιτόσκα Ηλέκτρα
Uncontrolled Keywords: Φυσικό αέριο, Κλιματική αλλαγή, Κλιματική ουδετερότητα, Συμφωνία Παρισίων, Εθνικό Σχέδιο, Απολιγνιτοποίηση, Ερωτηματολόγιο
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 17 May 2022 09:06
Last Modified: 17 May 2022 09:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11652

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top