Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και διοίκηση ολικής ποιότητας σε επιχειρήσεις

Τσίτος, Ανδριανός (2021) Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και διοίκηση ολικής ποιότητας σε επιχειρήσεις. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX21_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το σημερινό εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον αναγκάζει τις επιχειρήσεις να δώσουν μεγάλη προσοχή στην ποιότητα και στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές. Το επιχειρηματικό αυτό κλίμα, απαιτεί από όλους τους τύπους επιχειρηματικών οργανισμών να συνεχίζουν να βελτιώνουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες τους. Καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν την κερδοφόρα και οργανική ανάπτυξη, προσπαθούν να εντοπίσουν, να μεταφέρουν και να εφαρμόσουν βέλτιστες πρακτικές για να αποκτήσουν ανώτερη απόδοση και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ-TQM) έχει μια ειδική σχέση με την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού όσον αφορά την συνεχή βελτίωση του Ανθρώπινου δυναμικού και την άρτια εφαρμογή όλων των παραμέτρων της ΤΟΜ. Οι οργανισμοί που επιδιώκουν την βιωσιμότητα σε αυτό το περιβάλλον, εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν τα πράγματα απλά, επιμένουν στην κορυφαία ποιότητα και μεταχειρίζονται καλά τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους. Η επίτευξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων, η βελτίωση και η βιωσιμότητα συνδέονται άμεσα με την Διοίκηση της Ολικής Ποιότητας (TQM) η οποία με την σειρά της βασίζεται κατά πολύ στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Διαχείρισης του Ανθρωπίνου Δυναμικού. Στην παρούσα εργασία θα πραγματοποιηθεί μία ανάλυση των δύο αυτών εννοιών της ΔΟΠ και της ΔΑΔ σε σχέση με την πορεία και τον αντίκτυπο τους, τόσο μεταξύ τους όσο και στην επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καταραχιά Ανδρονίκη
Uncontrolled Keywords: Διοίκηση ολικής ποιότητας, Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, Βιωσιμότητα, Βελτίωση ανταγωνιστικότητας
Subjects: Δ > Διοίκηση ολικής ποιότητας
Δ > Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 May 2022 10:43
Last Modified: 16 May 2022 10:43
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11651

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top