Η μεταναστευτική επιχειρηματικότητα στην ελληνική περιφέρεια

Βράπη, Φραντσέσκα and Χουσεΐν, Γαμζέ (2021) Η μεταναστευτική επιχειρηματικότητα στην ελληνική περιφέρεια. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX14_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (716kB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται το πολύ ενδιαφέρον θέμα της μεταναστευτικής επιχειρηματικότητας ιδίως στα ελληνικά πλαίσια. Για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη, η πτυχιακή μας εργασία χωρίστηκε σε 2 τμήματα: το θεωρητικό και το ερευνητικό τμήμα. Στο θεωρητικό τμήμα, επιχειρείται μέσω της βιβλιογραφικής ανασκόπησης, ανάλυση του θέματος της μεταναστευτικής επιχειρηματικότητας. Το ερευνητικό μέρος της παρούσας πτυχιακής εργασίας, είχε σκοπό να ερευνηθεί η επιχειρηματικότητα που έχουν αναπτύξει οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα, οργανώθηκε μια έρευνα πεδίου. Ως πεδίο επιλέχθηκαν επιχειρήσεις Αλβανών μεταναστών στην Αθήνα. Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, οι μετανάστες επιχειρηματίες πίστευαν ότι οι εθνοτικές στερεοτυπικές στάσεις των Ελλήνων απέναντί τους εμπόδισαν την πολιτιστική και κοινωνική τους αφομοίωση στην αρχή της ίδρυσής τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πιτόσκα Ηλέκτρα
Uncontrolled Keywords: Μεταναστευτική επιχειρηματικότητα, Μετανάστες, Ελλάδα, Αλβανική επιχειρηματικότητα, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Ε > Επιχειρηματικότητα
Μ > Μετανάστες και μετανάστευση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 May 2022 08:58
Last Modified: 13 May 2022 08:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11647

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top