Χρηματοοικονομική ανάλυση τριών εταιριών του κλάδου της ελληνικής ζυθοποιίας

Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος - Μάριος (2021) Χρηματοοικονομική ανάλυση τριών εταιριών του κλάδου της ελληνικής ζυθοποιίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX2_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Ο κλάδος της ζυθοποιίας και των εταιριών μπύρας, είναι ένας δυναμικός κλάδος της Ελληνικής οικονομίας, ο οποίος παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους. Τα τελευταία έτη αρκετοί νέοι «παίχτες» εισέρχονται στην αγορά, υπό την μορφή μικρό ζυθοποιιών ή τοπικών επιχειρήσεων ζύθου. Το γεγονός αυτό εντείνει τον ανταγωνισμό, ο οποίος αν και «ελέγχεται» ουσιαστικά, από λίγες και ισχυρές εταιρίες (σε πολλές περιπτώσεις με πολυεθνικό χαρακτήρα), γίνεται ολοένα και πιο έντονος. Το τελευταίο έτος και με την εφαρμογή έντονων μέτρων κοινωνικής απόστασης και περιορισμών μετακίνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, η βιομηχανία αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις. Η μεγάλη πτώση του τουρισμού και η απουσία μεγάλων γεγονότων (αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών) έχει επηρεάσει την ζήτηση στον κλάδο. Ωστόσο, ο κλάδος παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και παρουσιάζει τα τελευταία έτη μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Οι Ελληνικές εταιρίες του κλάδου, παρουσιάζουν καινοτόμες και ποιοτικές επιλογές προϊόντων τα οποία κερδίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών παγκοσμίως. Η παρούσα εργασία, έχει ως σκοπό να πραγματοποιήσει μία χρηματοοικονομική ανάλυση και εξέταση του κλάδου μέσα από την μελέτη περιπτώσεως τριών εταιριών του κλάδου και των ισολογισμών τους (ΕΖΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ και ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ). Έτσι, με την βοήθεια βασικών αριθμοδεικτών θα εξεταστεί η χρηματοοικονομική θέση της κάθε εταιρίας και θα συγκριθεί τόσο διαχρονικά (πενταετία) όσο και με τις άλλες. Τέλος, η παρούσα μελέτη θα καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα που θα προκύψουν για την σύγκριση των εταιριών αλλά και για το μέλλον του κλάδου ο οποίος χωρίς αμφιβολία αποτελεί μία κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ανάλυση οικονομικών καταστάσεων, Κλάδος ζυθοποιίας, Χρηματοοικονομική ανάλυση, Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Ολυμπιακή ζυθοποιία, Αθηναϊκή ζυθοποιία
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 May 2022 11:43
Last Modified: 09 May 2022 11:43
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11639

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top