Στρατηγική επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης για την ανάδειξη των επιχειρήσεων

Κούρου, Γεωργία Ηλ. (2021) Στρατηγική επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης για την ανάδειξη των επιχειρήσεων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D16_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Αντιμέτωποι με τις άνευ προηγουμένου συνέπειες που προκαλούνται στην αγορά από τον COVID-19, εταιρείες σε όλο τον κόσμο κινητοποιούν και προσαρμόζουν την εταιρική τους στρατηγική για να ικανοποιήσουν τις ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων πελατών, μετόχων, υπαλλήλων, επιχειρηματικών εταίρων, ομοσπονδιακών και τοπικές κυβερνήσεις, ακόμη και οικογενειακές ανάγκες στο σπίτι. Αυτές οι απαράμιλλες αλλαγές στην αγορά μετατοπίζουν την εστίαση (σωστά) μακριά από τις μακροπρόθεσμες επιταγές σε βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες για να κλείσουν επειγόντως τις επιχειρησιακές προκλήσεις της ημέρας. Αυτή η ανάγκη για βραχυπρόθεσμη σκέψη και άμεση δράση θέτει ένα θεμελιώδες ερώτημα σχετικά με το ρόλο της στρατηγικής σε μια εποχή κρίσης: τι, λοιπόν, είναι ο ρόλος της στρατηγικής σε μια εποχή έντονων δυσκολιών που απαιτούν άμεση δράση; Οι ηγέτες των επιχειρήσεων έχουν το δύσκολο καθήκον να εξισορροπήσουν τις άμεσες ανάγκες της επιχείρησης με τη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία των οργανισμών τους. Σε αυτό το περιβάλλον, ο ρόλος της στρατηγικής και των στρατηγικών ηγετών είναι να δημιουργήσει και να επιτρέψει στη σωστή δομή και πλαίσια να λειτουργήσει όλες τις απαιτούμενες αλλαγές που απαιτούνται για να πάρει από σήμερα και στο αύριο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σπινθηρόπουλος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Στρατηγική επιχειρήσεων, Διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, Οικονομική κρίση, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Subjects: Ε > Επιχειρηματικός σχεδιασμός
Μ > Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ο > Οικονομική κρίση
Σ > Στρατηγικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 Apr 2022 09:22
Last Modified: 13 Apr 2022 09:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11628

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top