Αποτίμηση της αναγνωρισιμότητας, της ανάδειξης και της αξιοποίησης του αυτόχθονου πληθυσμού πλαγιοτροχαστών Ίππων Μακεδονίας

Καψάλη, Σταματία and Ρουδυνκλή, Αναστασία (2021) Αποτίμηση της αναγνωρισιμότητας, της ανάδειξης και της αξιοποίησης του αυτόχθονου πληθυσμού πλαγιοτροχαστών Ίππων Μακεδονίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG96_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (31MB)

Abstract

Αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας είναι η αποτίμηση της αναγνωρισιμότητας, της ανάδειξης και της αξιοποίησης του αυτόχθονου πληθυσμού πλαγιοτροχαστών Ίππων Μακεδονίας. Μία φυλή, με στίγμα στη γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στη περιοχή του Βοίου της Π.Ε. Κοζάνης. Η αναδείξει της σπουδαιότητας των Ελληνικών αυτόχθονων φυλών ειδών αλλά πιο συγκεκριμένα του Ελληνικού αυτόχθονου πληθυσμού πλαγιοτροχαστών Ίππων Μακεδονίας GG (Greek Gaiter). Η εργασία εκπονήθηκε με γνώμονα 140 ερωτηματολόγια που περιείχαν 21 ερωτήσεις. Τα ερωτηματολόγια μοιράστηκαν στοχευμένα σε άτομα που ασχολούνται με την οργανωμένη εκτροφή αυτόχθονων φυλών διάφορων ειδών και μη, την εκτροφή αλόγων καθώς και άτομα που δεν έχουν κάποια επαφή με την κτηνοτροφία. Λόγω της πανδημίας η εργασία προσαρμόστηκε και σε ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια που στάλθηκαν, μέσω email, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Στόχος του ερωτηματολογίου ήταν η αποτίμηση της αναγνωρισιμότητας του Ελληνικού αυτόχθονου πληθυσμού πλαγιοτροχαστών Ίππων Μακεδονίας. Τα συμπεράσματα που εκπονήθηκαν από τη συγκεκριμένη ερευνητική εργασία περιγράφονται αναλυτικά σε ειδική ενότητα της πτυχιακής εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιάντσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Ίππος, Μακεδονία, Φυλές, Φυλή Πλαγιοτροχαστών ίππων Μακεδονίας
Subjects: Α > Άλογα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 18 Mar 2022 08:04
Last Modified: 18 Mar 2022 08:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11618

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top