Μπλατσιώτης, Αχιλλέας (2021) Τα οινοποιεία του νομού Καβάλας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG95_2021.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (23MB) |
Abstract
Από την έρευνα προκύπτει ότι από τα δεκαοχτώ οινοποιεία του Νομού παράγονται περί τις εκατό ετικέτες κρασιού. Προς αυτή την κατεύθυνση ευνόησε η επέκταση της αμπελουργίας και σε άλλες περιοχές του νομού όπως και η καλλιέργεια μεγάλου αριθμού ποικιλιών αμπελιού λόγω των διαφορετικών μικροκλιμάτων. Το αποτέλεσμα αυτής της μακρόχρονης διαδικασίας, των συνεχών δοκιμών και της ένταξης νέων ποικιλιών στην οινοποίηση είναι πολλά από τα κρασιά του Νομού Καβάλας να έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και κάποια από αυτά να θεωρούνται κορυφαία παγκοσμίως.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδόπουλος Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Παγγαίο, Αμπελώνας, Κρασί, Οινοποιείο |
Subjects: | Ο > Οίνος και οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 18 Mar 2022 07:57 |
Last Modified: | 18 Mar 2022 07:57 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11617 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |