Διαγράμματα ροής παρασκευής ερυθρού οίνου

Τσουκαλάς, Κωνσταντίνος (2021) Διαγράμματα ροής παρασκευής ερυθρού οίνου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG80_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (28MB)

Abstract

Στην παρούσα μελέτη με θέμα ΄΄Διαγράμματα ροής παρασκευής ερυθρού οίνου΄΄,στόχος είναι να γίνει μια βιβλιογραφική επισκόπηση όλων των μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα. Αρχικά, θα γίνει η εξέταση όλων των τεχνικών που υπήρχαν κατά της διάρκεια της ιστορίας, με έμφαση στις τεχνικές του σήμερα και την αποτύπωση τους σε διαγράμματα ροής με γνώμονα τα στάδια τους. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν αντιληπτές οι μεταξύ τους διαφορές και κατανοητές οι θετικές/αρνητικές επιδράσεις τους στον οίνο. Στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν αναφέροντας τα πιο ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία και ακολούθως θα εντοπιστούν στατιστικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την σημερινή κατάσταση στην αγορά του κρασιού. Στο κεφάλαιο 2 και 3 θα δοθεί έμφαση σε μια πληθώρα στοιχείων που αφορούν τη χημική σύσταση του σταφυλιού και του οίνου. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν οι βάσεις για την καλύτερη κριτική ικανότητα του αναγνώστη στην μελέτη των επόμενων κεφαλαίων. Κατόπιν, αφού δοθούν διάφοροι ορισμοί σχετικά με τις κατηγορίες και τους τύπους των κρασιών, θα επισημανθούν οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες ανώτερης ποιότητας και ορισμένες διεθνείς ποικιλίες παγκόσμιας εμβέλειας. Στο κεφάλαιο 5 θα γίνει μια εκτενής αναφορά που θα περιλαμβάνει την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης. Πολλά από τα στάδια της, δίνουν βάση στην διασφάλιση της ποιότητας του οίνου. Αργότερα, σύμφωνα με την ενδελεχή έρευνα που θα έχει προηγηθεί για τις νέες μεθόδους, θα τονιστούν οι βασικότερες πληροφορίες και οι πιο αξιόλογες διαφορές που τις καθιστούν μοναδικές. Στη συνέχεια, θα αναφερθούν ορισμένες διεργασίες που πραγματοποιούνται στον οίνο μετά την τελεσφόρηση των κυριότερων σταδίων. Η επιτυχής τέλεση τους θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος. Επιπροσθέτως, στο κεφάλαιο 8 θα τονιστεί η σημασία της διαχείρισης των αποβλήτων ενός οινοποιείου, μιας διαδικασίας που στην σύγχρονη εποχή οι βιομηχανίες έχουν παραμελήσει με αποτέλεσμα την όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Στο τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας, θα καταστεί σαφές πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνεται με τον κατάλληλο τρόπο το κρασί, έτσι ώστε να είναι αρωγός σε πολλά ζητήματα υγείας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιότσιας Αρσένης
Uncontrolled Keywords: Ερυθρή οινοποίηση, Ερυθρός οίνος, Κόκκινο κρασί, Νέες μέθοδοι οινοποίησης
Subjects: Ο > Οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Mar 2022 13:45
Last Modified: 01 Mar 2022 13:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11593

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top