HACCP στο κρέας

Ραφτούλη, Γεωργία (2021) HACCP στο κρέας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG77_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε για λογαριασμό του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων με κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας παράρτημα Φλώρινας. Αντικείμενο της είναι το σύστημα ανάλυσης επικινδυνότητας και κρίσιμων σημείων (H.A.C.C.P.), καθώς επίσης και η εγκατάσταση και εφαρμογή του στη παραγωγή και τυποποίηση κρέατος. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της ορθής εφαρμογής του συστήματος Η.A.C.C.P. κατά την παραγωγική διαδικασία των κρεατοπαρασκευάσματων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρησιμοποιήθηκαν πηγές από συγγράμματα Ελλήνων πανεπιστημιακών καθηγητών όπως της Κωνσταντίνας Τζίας, του Αλέξανδου Τσιαπούρη, του Ιωάννη Αμβροσιάδη, του Ιωάννη Σ. Αρβανιτογιάννη, της Δήμητρας Σάνδρου, του Λάζαρου Κούρτη κα. όπως και πηγές από το διαδίκτυο. Στην αρχή της εργασίας αυτής αναφέρεται τι είναι HACCP και τα κύρια ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν για την δημιουργία αυτού του συστήματος. Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τις αρχές στις οποίες βασίστηκε το σύστημα αυτό, τους κινδύνους που υπάρχουν, τα προαπαιτούμενα του συστήματος, τις εγκαταστάσεις των μονάδων επεξεργασίας του κρέατος, την εγκατάσταση του συστήματος στις μονάδες αυτές με τα οφέλη και τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν και τέλος παρουσιάζονται συνοπτικά οι προδιαγραφές των πρώτων υλών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιότσιας Αρσένης
Uncontrolled Keywords: Κρέας, HACCP
Subjects: Α > Ανάλυση επικινδυνότητας και κρίσιμων σημείων ελέγχου (Σύστημα ασφάλειας τροφίμων)
Κ > Κρέας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Mar 2022 11:40
Last Modified: 01 Mar 2022 11:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11590

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top