Μπέκιου, Πολυξένη and Καβακοπούλου, Χριστίνα (2021) Σύστημα υγιεινής και ασφάλειας HACCP σε οινοποιείο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG61_2021.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Ο σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής είναι να αναλυθεί η παραγωγική διαδικασία του κρασιού, καθώς και τα βήματα ορθής υγιεινής και ασφάλειας συστημάτων σε οινοποιείο. Επιπλέον, αναφέρονται οι χημικές αναλύσεις και η μικροβιολογία του κρασιού σύμφωνα με συγκεκριμένες παραμέτρους που αφορούν την ασφάλεια και την ποιότητα του κρασιού. Το αμπέλι ανήκει στην οικογένεια Vitaceae ή Ampelideae που περιλαμβάνει φυτά θαμνώδη συνήθως αναρριχώμενα. Κύριο ενδιαφέρον παρουσιάζει μόνο το αμπέλι που ανήκει στο γένος Vitis. Το γένος αυτό έχει φυτά θαμνώδη, αναρριχώμενα με βαθιές και πλούσια διακλαδώμενες ρίζες, βλαστούς με χρώμα καστανέρυθρο ή καστανοκίτρινο και φύλλα παλαμόνευρα, εναλλασσόμενα, πλήρη ή με 3-7 λοβούς. Το γένος Vitis διακρίνεται σε δύο υπογένη Euvitis και Muscadinia. Στο Euvitis περιλαμβάνονται είδη Αμερικανικά, Ασιάτικα και το Ευρωπαϊκό Vitis Vinifera ή άμπελος η οινοφόρος η οποία περιέχει αριθμό χρωμοσωμάτων Ν=19. Αντίστοιχα το υπογένος Muscadinia περιέχει τρία είδη Αμερικάνικα με αριθμό χρωμοσωμάτων Ν=20.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Τσιότσιας Αρσένης |
Uncontrolled Keywords: | Οινοποιείο, Υγιεινή, Ασφάλεια, HACCP |
Subjects: | Ο > Οινοποιεία Ο > Οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 17 Feb 2022 12:06 |
Last Modified: | 17 Feb 2022 12:06 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11563 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |