Παπαδόπουλος, Γεώργιος Παναγιώτης (2021) Προδιαγραφές και Παρασκευή οίνων ΠΟΠ. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG56_2021.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τους οίνους ΠΟΠ στην χώρα καθώς και τις απαραίτητες προδιαγραφές τις οποίες ορίζει η Ελληνική νομοθεσία. Η Ελλάδα κατέχει συνολικά 33 οίνους ΠΟΠ οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικοί τέτοιοι οίνοι είναι ΠΟΠ Αμυνταίου, ΠΟΠ Ραψάνη, ΠΟΠ Σητεία, ΠΟΠ Σαντορίνη, ΠΟΠ Ρίου Πατρών καθώς και πολλοί άλλοι. Στο πρώτο κεφαλαίο γίνεται μια ανάλυση του οίνου τόσο για την ιστορική του αναδρομή καθώς και τα μορφολογικά του χαρακτηρίστηκα αλλά και την σύσταση των σταφυλιών αλλά και του ίδιου του οίνου. Στο δεύτερο κεφαλαίο παρουσιάζεται το νομοθετικό πλαίσιο για τα ΠΟΠ προϊόντα τον ορισμό της ποιότητας που προσφέρουν καθώς και τα λογότυπά τους. Τέλος, παρατίθενται κάποιοι από τους σημαντικότερους ΠΟΠ οίνους της χώρας μας καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληροί ώστε να μπορεί να συγκαταλέγεται ως προϊόν της συγκεκριμένης περιοχής.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Οίνος, ΠΟΠ |
Subjects: | Ο > Οίνος και οινοποιία Ο > Οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 17 Feb 2022 11:11 |
Last Modified: | 17 Feb 2022 11:11 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11558 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |