Δομές επιτάχυνσης για γραφικά πραγματικού χρόνου και φωτορεαλιστικά γραφικά

Μικρού, Νικόλαος (2021) Δομές επιτάχυνσης για γραφικά πραγματικού χρόνου και φωτορεαλιστικά γραφικά. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ΕΙ20_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

΄Οντας μία από τις πιο σημαντικές τεχνικές για τα τρισδιάστατα γραφικά πραγματικού χρόνου, ο αλγόριθμος ανίχνευσης ακτίνων (Ray Tracing), αποτελεί ένα αξιοσημείωτο ερευνητικό θέμα. Σκοπός του αλγορίθμου είναι η προσομοίωση της αλληλεπίδρασης του φωτός με τις επιφάνειες και οι περισσότερες υψηλής ποιότητας φωτορεαλιστικές αποδόσεις, βασίζονται σε αυτόν. Ωστόσο, η διαδικασία παραγωγής μίας εικόνας αξιοποιώντας τον αλγόριθμο ανίχνευσης ακτίνων, απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Αν και η τεχνολογία στις κάρτες γραφικών έχει εξελιχθεί, η δημιουργία δομών επιτάχυνσης κρίνεται αναγκαία. Οι δομές επιτάχυνσης, έχουν σαν στόχο την θετική συμβολή τους στην επίδοση του αλγορίθμου και κάθε μία από αυτές, εμφανίζει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας, αποτελεί η μελέτη των δομών επιτάχυνσης που αξιοποιούνται για τη βελτίωση της απόδοσης των τρισδιάστατων γραφικών. Κύριος στόχος της είναι η διερεύνηση του καλύτερου δυνατού αλγορίθμου ανίχνευσης ακτίνων (Ray Tracing), διατηρώντας παράλληλα μία ισορροπία μεταξύ ποιότητας και απόδοσης. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε μία εφαρμογή η οποία αποδίδει γραφικά ένα μοντέλο, αξιοποιώντας τη δομή Bounding Volume Heirarchy.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσιας Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ανίχνευση ακτίνων (Ray Tracing), Γραφικά πραγματικού χρόνου, Φωτορεαλιστικά γραφικά, Δομές επιτάχυνσης, ΄Ογκοι οριοθέτησης.
Subjects: Α > Αλγόριθμοι
Γ > Γραφικά - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Jan 2022 07:46
Last Modified: 27 Jan 2022 07:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11507

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top