Σχεδιασμός γυαλιών ηλίου με βάση των τάσεων που επικρατούν

Θωμάϊ, Διονύσιος Γ. (2019) Σχεδιασμός γυαλιών ηλίου με βάση των τάσεων που επικρατούν. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS19_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (58MB)

Abstract

Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι να δώσει τον ορισμό και τον σκοπό που εξυπηρετούν τα γυαλιά στην καθημερινή μας ζωή ποιοι είναι διαφορετικοί τύποι γυαλιών που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά, να διερευνήσει τις τρέχων νομοθεσίες και πρότυπα που πρέπει να ισχύουν για την κατασκευή αυτών άλλα και για την ασφάλεια των καταναλωτών, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τους νέους τρόπους παράγωγης τους με νέα υλικά μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, ακόμη γίνεται αναφορά στο ιστορικό κομμάτι και την εξέλιξη των γυαλιών και των μορφολογικών τους χαρακτηριστικών με την πάροδο του χρόνου από την αρχαιότητα μέχρι την μορφή του προϊόντος που όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα και πως αυτά επηρέασαν την κοινωνία και τον πολιτισμό. Πιο συγκεκριμένα ερευνώνται οι τάσεις που επικρατούν αυτή την στιγμή στην αγορά άλλα και στον χώρο μόδας οι οποίες χρησιμοποιούνται ως αναφορά για τον σχεδιασμό και πως αυτές επηρεάζουν την τελική φόρμα και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των γυαλιών ήλιου άλλα και των οράσεως. Για τον σχεδιασμό κάθε γυαλιού ηλίου περιέχονται ο πίνακας διάθεσης και τα στοιχεία έμπνευσης από τις τάσεις για τον σχεδιασμό του, τα αρχικά conceptual σχέδια, η ψηφιακή απεικόνιση του τελικού σχεδίου, το τρισδιάστατο μοντέλο μαζί με τον φωτορεαλισμό σε διαφορές όψεις, χρωματισμούς και υλικά, το απαραίτητο μηχανολογικό του σχέδιο και η λίστα των υλικών και των κομματιών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή. Κλείνοντας αναφέρονται επεξηγήσεις των επιλογών και των αποτελεσμάτων και τα τελικά συμπεράσματα για το τελικό μοντέλο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κακούλης Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Σχεδιασμός γυαλιών ηλίου, Σχεδιαστικές τάσεις
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Jan 2022 12:20
Last Modified: 24 Jan 2022 12:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11504

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top