Εσωτερική διακόσμηση φοιτητικής κατοικίας με μινιμαλιστική προσέγγιση

Παναγιωτίδου, Ελισσάβετ - Ιδάλια Χ. (2019) Εσωτερική διακόσμηση φοιτητικής κατοικίας με μινιμαλιστική προσέγγιση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS15_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (13MB)

Abstract

Στο πρώτο σκέλος της παρούσας εργασίας γίνεται μία ιστορική αναδρομή για την εξέλιξη της δημιουργίας, της κατασκευής και της χρήσης των επίπλων. Αναφερόμαστε στα προϊστορικά έπιπλα, στα έπιπλα που εμφανίστηκαν στην αρχαία Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία Ρώμη, στην Ασία και στην μεσαιωνική Ευρώπη. Επίσης, αναφερόμαστε γενικότερα και στα έπιπλα του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα καθώς και στα κινήματα που επικρατούσαν εκείνες τις εποχές. Γίνεται επίσης και μία ιστορική αναδρομή για την διακόσμηση, πιο συγκεκριμένα την εσωτερική διακόσμηση και την εξέλιξή της στο πέρασμα του χρόνου. Η αναδρομή ξεκινάει με τα πρώτα δείγματα της διακόσμησης που είναι γνωστά από την παλαιολιθική εποχή και καταλήγει στη διακόσμηση του σήμερα. Έπειτα γίνεται και μία ιστορική αναδρομή για την εξέλιξη του βιομηχανικού σχεδιασμού, την άμεση συσχέτισή του με την διακόσμηση και τη συμβολή του στην βελτίωση της λειτουργίας και της αισθητικής των προϊόντων. Δίνονται και μερικά αξιόλογα παραδείγματα βιομηχανικού σχεδιασμού. Στο δεύτερο σκέλος της εργασίας αναφερόμαστε στον Μινιμαλισμό. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην έννοια του όρου, στην προέλευσή του, στην εξέλιξή του και στα πλαίσια εφαρμογής του. Τέλος, στο τρίτο σκέλος της πτυχιακής εργασίας, εμβαθύνουμε περισσότερο στο στόχο της, όπου είναι ο τρισδιάστατος σχεδιασμός των επίπλων μίας φοιτητικής κατοικίας με μινιμαλιστικό ύφος, τα οποία θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες ενός φοιτητή. Ο τρισδιάστατος σχεδιασμός αυτών των επίπλων επιτυγχάνεται με τη χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων CAD. Μετά τον σχεδιασμό των επίπλων ακολουθεί η διάταξή τους στο χώρο σε μινιμαλιστικό ύφος, για τη διακόσμησή του. Μέσω του τρισδιάστατου σχεδιασμού γίνεται και μία ρεαλιστική απεικόνιση των επίπλων μέσα στο χώρο, δηλαδή, τη φοιτητική κατοικία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κακούλης Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Σχεδιασμός επίπλων, Φοιτητική κατοικία, Εξέλιξη διακόσμησης, Μινιμαλισμός
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 21 Jan 2022 08:17
Last Modified: 21 Jan 2022 08:17
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11500

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top