Δημιουργία πάγκων και καθισμάτων για κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους με την χρήση 3D CAD εφαρμογής - Ptc Creo v.2.0

Παπίγκης, Πύρρος Χρ. (2018) Δημιουργία πάγκων και καθισμάτων για κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους με την χρήση 3D CAD εφαρμογής - Ptc Creo v.2.0. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
BS37_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Ο σχεδιασμός των πάγκων και καθισμάτων σε εκπαιδευτικούς χώρους, φαίνεται να είναι ουσιαστικός, όταν στηρίζεται στις αρχές της Εργονομίας και της Ανθρωπομετρίας. Καλύψαμε το στόχο της εργασίας μας ως προς το σχεδιασμός πάγκων και καθισμάτων εκπαιδευτικών χώρων, που διαμορφώνουν ένα παραγωγικό σύστημα, ώστε οι τρόποι και οι συνθήκες των φοιτητών να βελτιστοποιούνται με την προσαρμογή τους στα βιολογικά, ψυχολογικά και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά τους. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, στη σχεδίαση επίπλων, πρέπει να στοχεύει σύμφωνα με διεθνή ερευνητικά δεδομένα, στις συναισθηματικές συνδέσεις και την αναπτυσσόμενη αίσθηση του εαυτού, που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του χρήστη και των επίπλων. Για να γίνει όμως αυτό, επίσης πρέπει ο σχεδιαστής να λειτουργεί με βάση των προσωπικών του αναφορών και νοηματοδοτούμενων συνδέσεων και βιωμάτων, σύμφωνα με τα «Προϊόντα της Θεωρίας της Προσκόλλησης/Δεσμού», στην οποία έχουμε στηριχθεί και η οποία αποτελεί το θεωρητικό υπόβαθρο της παρούσας μελέτης, έχει δε επισημανθεί ότι η καταγραφή των προθέσεων και του κάθε σχεδιαστή, αποτελεί κομβικό σημείο για την εκτίμηση του καταναλωτικού κοινού, στη δική μας περίπτωση των φοιτητών, που δυνητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα προτεινόμενα έπιπλα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ντίνας Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Σχεδιασμός επίπλων, Σχεδιασμός πάγκων, Σχεδιασμός καθισμάτων, 3D CAD
Subjects: Β > Βιομηχανικός σχεδιασμός
Σ > Σχέδιο, Βιομηχανικό
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Nov 2021 10:10
Last Modified: 30 Nov 2021 10:10
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11471

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top