Το ψηφιακό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Mελέτη περίπτωσης της μετάβασης των ραδιοφωνικών σταθμών από την αναλογική στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Γαλιώνη, Χριστίνα and Πετράκου, Ασημένια-Ειρήνη (2021) Το ψηφιακό ραδιόφωνο στην Ελλάδα. Mελέτη περίπτωσης της μετάβασης των ραδιοφωνικών σταθμών από την αναλογική στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC30_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία θα παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά του ραδιοφώνου που το κατέστησαν ένα από τα σημαντικότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης του τελευταίου αιώνα και θα αναλυθεί η ιστορική εξέλιξή του από την εποχή της “γέννησής” του μέχρι και σήμερα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, θα αναλυθεί η σύγχρονη ψηφιακή εποχή, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και η επίδρασή της στη λειτουργία των παραδοσιακών ραδιοφωνικών σταθμών. Στην εποχή αυτή το ραδιόφωνο θα πρέπει να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα δεδομένα και θα πρέπει να καταφέρει να συνυπάρξει με τα αναδυθέντα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας. Έτσι, στη συνέχεια της εργασίας θα συζητηθούν οι διάφορες επιλογές που έχουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ώστε να επιτύχουν τα παραπάνω. Τέλος, θα γίνει μελέτη των πολλών και διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ραδιόφωνο στην ψηφιακή εποχή, αλλά ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν και οι ευκαιρίες που του δίνονται για να εξελιχθεί και να διευρύνει το κοινό του. Πολλές από τις ευκαιρίες αυτές, αποτελούν παράλληλα και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ραδιόφωνο και για τον λόγο αυτό είναι καίριας σημασίας η αξιοποίηση των ευκαιριών αυτών, ώστε αυτό να μπορέσει να παραμείνει ισχυρό στον 21ο αιώνα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ραδιοφωνική μετάβαση, Αναλογικό ραδιόφωνο, Ψηφιακό Ραδιόφωνο, Μέσα μαζικής ενημέρωσης, Ελλάδα.
Subjects: Μ > Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Ψ > Ψηφιακή τεχνολογία
Ψ > Ψηφιακή επικοινωνία
Ρ > Ραδιόφωνο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Sep 2021 08:20
Last Modified: 27 Sep 2021 08:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11311

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top