Στρατηγικές επικοινωνίας για φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Οικονόμου, Σταυρούλα (2021) Στρατηγικές επικοινωνίας για φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC19_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να αναδείξει τις στρατηγικές επικοινωνίας που κρίνεται σκόπιμο να αξιοποιούνται στη διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας ορίζεται και αναλύεται ο κλάδος του μάρκετινγκ εκδηλώσεων (event marketing). Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται λόγος για το επικοινωνιακό μάρκετινγκ και τις στρατηγικές που ακολουθεί. Αναλύονται τα μοντέλα και οι θεωρίες πίσω από την επικοινωνία και στη συνέχεια σκιαγραφείται ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται η επικοινωνιακή στρατηγική μιας εταιρείας. Στο τέλος του κεφαλαίου δίνεται έμφαση σε δύο πυλώνες των επικοινωνιών μάρκετινγκ: στη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις και στα social media, λόγω της εξέχουσας θέσης που αυτά κατέχουν πλέον ως μέσο επικοινωνίας. Στο τρίτο κεφάλαιο η έρευνα περνάει στο ειδικότερο πεδίο των φεστιβάλ και της ελληνικής περίπτωσης διερευνώντας τις στρατηγικές επικοινωνίας που αξιοποιούνται από διοργανωτές εκδηλώσεων και φεστιβάλ και στην ανασκόπηση των φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και την επίδρασή τους στον τουρισμό. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται διεξοδική μελέτη του “SIFF- Syros International Film Festival” και αξιολόγηση των επικοινωνιακών στρατηγικών που χρησιμοποιήθηκαν. Μέσα από την επεξεργασία των παραπάνω, η εργασία καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα – προτάσεις για τις αποτελεσματικές στρατηγικές επικοινωνίας στον τομέα των εκδηλώσεων και των φεστιβάλ στην Ελλάδα. Η εργασία είναι στο μεγαλύτερο μέρος της βιβλιογραφική, ενώ το τέταρτο κεφάλαιο αποτελεί κομμάτι έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα από τις πληροφορίες που υπήρχαν αναρτημένες στο διαδίκτυο για το φεστιβάλ της Σύρου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαννακοπούλου Αναστασία
Uncontrolled Keywords: Μάρκετινγκ εκδηλώσεων, Επικοινωνίες μάρκετινγκ, Στρατηγική επικοινωνίας, Επικοινωνιακά μέσα, Social media, Εκδηλώσεις, Φεστιβάλ, Κοινό, Μελέτη περίπτωσης, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Σύρου.
Subjects: Δ > Δημόσιες σχέσεις
Δ > Διαφήμιση
Ε > Επικοινωνία
Μ > Μάρκετινγκ
Μ > Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Π > Πολιτισμός
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Sep 2021 06:52
Last Modified: 27 Sep 2021 06:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11306

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top