Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ελευθερία έκφρασης: οι απόψεις των χρηστών

Γκιέλι, Έβι (2021) Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ελευθερία έκφρασης: οι απόψεις των χρηστών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC34_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να διεισδύσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στην καθημερινότητα των ανθρώπων - από την στιγμή που έγινε διαθέσιμο το Facebook για όλους τους χρήστες - για προσωπική και επαγγελματική χρήση με βασικό χαρακτηριστικό τους την αλληλεπίδραση των χρηστών. Οι χρήστες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ενημερωθούν και για να ανταλλάξουν ή να λάβουν κάποια ιδέα ή γνώση. Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένας σημαντικός παράγοντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η ελευθερία έκφρασης των χρηστών. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν όπως επιθυμούν χωρίς κανέναν περιορισμό. Ωθώντας τους να τα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο διότι μπορούν να εκφράσουν την γνώμη τους ελεύθερα για οποιοδήποτε θέμα. Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση των απόψεων των χρηστών για τον αν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού πραγματοποιήθηκε ποσοτική έρευνα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πανάτσα Ναταλία
Uncontrolled Keywords: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Social media, Διαδίκτυο, Χρήστες, Ελευθερία έκφρασης, Ψευδείς ειδήσεις.
Subjects: Δ > Δημοκρατία
Κ > Κοινωνικά δίκτυα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 Sep 2021 08:35
Last Modified: 24 Sep 2021 08:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11301

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top