Ελαιοκομικά προϊόντα

Γιαννοπούλου, Βασιλική and Πετρίδου, Γεωργία and Τριανταφυλλίδου, Καλλιόπη (2003) Ελαιοκομικά προϊόντα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp36_2003.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σήμερα η Ελλάδα είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα στην παραγωγή ελαιολάδων και τέταρτη στην παραγωγή βρώσιμων ελιών. Η μέση ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 220.000 περίπου τόνους ελαιολάδου και σε 70.000 περίπου τόνους βρώσιμων ελιών, που αντιπροσωπεύουν το 15% και 10% της παγκόσμιας παραγωγής αντίστοιχα. Στην Ελλάδα η ελιά είναι καλλιέργεια με πού μεγάλη διάδοση. Έχει αναπτυχθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά όπου συναντά άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες για την ανάπτυξή της. Η εξάπλωση της ελαιοκαλλιέργειας είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο είδος καρποφόρων δένδρων και καταλαμβάνει πάνω από 6,5 εκατομμύρια στρέμματα. Η καλλιέργεια της ελιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχει τη μορφή μονοκαλλιέργειας και το ελαιόλαδο αποτελεί το αποκλειστικό εισόδημα των κατοίκων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κωτίδης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Τύποι ελαιολάδου, Βιολογικό ελαιόλαδο, Κριτήρια Ποιότητας, Ελαιοκαλλιέργεια
Subjects: Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ε > Ελαιόλαδο
Ε > Ελιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 25 Mar 2015 07:47
Last Modified: 21 Sep 2015 09:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1127

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top