Η διεθνής εμπορευματική αγορά των προϊόντων ηλεκτρολογικού υλικού και οι εξαγωγικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά

Δαμιανίδη, Μαρία Γ. (2004) Η διεθνής εμπορευματική αγορά των προϊόντων ηλεκτρολογικού υλικού και οι εξαγωγικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT4_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (568kB)

Abstract

Στα πλαίσια της εργασίας αυτής περιγράφεται η δομή και η διάρθρωση του κλάδου, παρουσιάζονται οι κυριότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, για ορισμένες κατηγορίες εκ των οποίων γίνεται και ειδική αναφορά. Παρουσιάζεται το εξωτερικό εμπόριο των εξεταζόμενων προϊόντων, ενώ εκτιμάται το μέγεθος της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού ανά κατηγορία προϊόντων, καθώς και της εγχώριας φαινομενικής κατανάλωσης ανά κατηγορία προϊόντων. Επιπλέον, αναλύονται τα μερίδια που κατέχουν στην εγχώρια αγορά βάσει των ετήσιων πωλήσεων, οι κυριότερες εταιρείες του κλάδου. Αναφέρονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ζήτηση του ηλεκτρολογικού υλικού εγκαταστάσεων, τα προβλήματα του κλάδου τόσο εγχώρια, όσο και με αγορές του εξωτερικού , οι τάσεις της αγοράς, καθώς και οι προοπτικές εξέλιξης τα επόμενα χρόνια. Γίνεται επίσης αναφορά στα οικονομικά στοιχεία και αποτελέσματα των κυριοτέρων επιχειρήσεων του κλάδου, τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση των δημοσιευμένων ισολογισμών τους. Για την εκπόνηση αυτής της εργασίας χρησιμοποιήθηκαν ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που προέκυψαν από την εταιρεία ΓΕΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΒΕΕ.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσκος Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Ελλάδα, Ηλεκτρικά υλικά, Ηλεκτρολογικό υλικό εγκαταστάσεων, Ευρωπαϊκή Ένωση.
Subjects: Δ > Διεθνές εμπόριο
Δ > Διεθνής αγορά
Ε > Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα
Ε > Ελληνικές επιχειρήσεις
Ε > Εξαγωγές - Ελλάδα
Η > Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 Sep 2021 07:08
Last Modified: 20 Sep 2021 07:08
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11268

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top