Η ανάπτυξη των διεθνών κέντρων παραγωγής και εμπορίας έτοιμων προϊόντων αλουμινίου και οι εξαγωγικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά

Παπαντωνίου, Παναγιώτας Π. (2004) Η ανάπτυξη των διεθνών κέντρων παραγωγής και εμπορίας έτοιμων προϊόντων αλουμινίου και οι εξαγωγικές δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT11_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (449kB)

Abstract

Στην εργασία που ακολουθεί θα αναλύσουμε την πορεία του αλουμινίου στην ευρωπαϊκή, διεθνή, αλλά και ελληνική αγορά. Στο πρώτο κεφάλαιο θα δούμε την πορεία του κλάδου του αλουμινίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Θα μιλήσουμε για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου, τους στόχους της, αλλά και τις υποχρεώσεις αυτής. Θα αναλύσουμε επίσης, την κατά κεφαλή κατανάλωση αλουμινίου και την αύξηση της τάσης ανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου στην Ευρώπη. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα αναλύσουμε την παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση αλουμινίου. Θα δούμε το ρόλο του Χρηματιστηρίου Μετάλλων του Λονδίνου αλλά και της εταιρείας ALCAN, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο. Ακόμη θα γνωρίσουμε τη διεθνή βιομηχανία αλουμινίου σήμερα και τη δραστηριότητα του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου. Στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο θα αναλύσουμε την πορεία του ελληνικού αλουμινίου στην εγχώρια αγορά και τα Βαλκάνια. Τέλος, θα αναφερθούμε στην έλαση – διέλαση του αλουμινίου, στη δραστηριότητα της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, καθώς και στην πορεία τριών μεγάλων εταιρειών αλουμινίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσκος Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Βιομηχανία και εμπόριο αλουμινίου, Ελλάδα, Ελληνική αγορά αλουμινίου, Ευρωπαϊκή αγορά αλουμινίου.
Subjects: Α > Αλουμίνιο - Βιομηχανία και εμπόριο
Δ > Διεθνής αγορά
Ε > Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα
Ε > Ελληνικές επιχειρήσεις
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Sep 2021 11:19
Last Modified: 16 Sep 2021 11:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11261

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top