Διάρθρωση της ευρωπαϊκής εμπορευματικής αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων και η επέκταση των εξαγωγικών και επενδυτικών δράσεων των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά

Μαυροπούλου, Αμυγδαλιά Α. (2004) Διάρθρωση της ευρωπαϊκής εμπορευματικής αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων και η επέκταση των εξαγωγικών και επενδυτικών δράσεων των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT12_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (572kB)

Abstract

Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αυτής, περιγράφονται τα χαρακτηριστικά των γαλακτοκομικών προϊόντων (του γάλακτος, του τυριού, του γιαουρτιού, του βουτύρου και του παγωτού), τα είδη αυτών, καθώς και μια σύντομη ανάλυση για την εικόνα της εγχώριας και διεθνούς αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το εμπόριο των γαλακτοκομικών προϊόντων στη διεθνή αγορά και την Ε.Ε. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες εξαγωγικές και επενδυτικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, το εύρος αυτών και το είδος των προϊόντων προς εξαγωγή. Καθώς επίσης γίνεται και μια αναφορά στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου που ζητούν άμεση επίλυση για τη σωστή λειτουργία του κλάδου. Ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας είναι πολύ σημαντικός για την οικονομική ευημερία της Ελλάδας αλλά και εξίσου δύσκολος, καθώς υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων λόγω του πλήθους αυτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσκος Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Ελλάδα, Ευρώπη, Εξαγωγικό εμπόριο, Τυροκομικά προϊόντα.
Subjects: Δ > Διεθνής αγορά
Ε > Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα
Ε > Εξαγωγές - Ελλάδα
Ε > Επενδύσεις
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τ > Τυροκομία
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Sep 2021 11:18
Last Modified: 16 Sep 2021 11:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11260

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top