Οργανωτική δομή και διοικητική διάρθρωση ελληνικής συστημικής τράπεζας: μελέτη περίπτωσης υποκαταστήματος της Ελληνικής Περιφέρειας

Καραούζα, Χριστίνα (2020) Οργανωτική δομή και διοικητική διάρθρωση ελληνικής συστημικής τράπεζας: μελέτη περίπτωσης υποκαταστήματος της Ελληνικής Περιφέρειας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX34_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Οι τράπεζες όπως και όλοι οι οργανισμοί πρέπει να δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην οργάνωση τους και γενικά στη διοικητική λειτουργία τους. Με το πέρασμα των χρόνων η οργάνωση των τραπεζών αλλάζει σαν φύση και σαν μορφή, ανανεώνεται και προσαρμόζεται στην εκάστοτε τάση της εποχής ενσωματώνοντας όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Η Εθνική Τράπεζα υπήρξε η πρώτη τράπεζα της Ελλάδας και ακόμα μέχρι και σήμερα έχει δυναμική ενεργό παρουσία στον τραπεζικό κλάδο της χώρας. Με τα χρόνια έχει υποστεί μείωση προσωπικού, καταστημάτων αλλά και εσόδων και κερδών σαφή επίδραση της οικονομικής κρίσης όμως συνεχίζει να λειτουργεί με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και σωστή οργάνωση απέναντι στους πελάτες της. Όπως προκύπτει και από την εμπειρική έρευνα οι υπάλληλοι των τραπεζών θεωρούν ότι ενώ χρειάζονται βελτίωση πάντα, έχουν ήδη πολύ σωστή οργάνωση στα καταστήματα τους και θεωρούν ότι το κομμάτι της συναλλαγής με το κοινό επιδέχεται βελτίωση. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ικανοποιημένοι, παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες και συνεργάζονται αρμονικά τόσο μέσα στο κατάστημα τους όσο και με τα κεντρικά και τους πελάτες τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Διοίκηση τραπεζών, Τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, Εθνική Τράπεζα, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Ε > Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Ε > Ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Sep 2021 09:31
Last Modified: 08 Sep 2021 09:31
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11239

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top