Οι εταιρείες ταχυμεταφορών στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης (Μοντέλα Χρεοκοπίας και Αριθμοδείκτες)

Θεοχάρης, Κωνσταντίνος (2020) Οι εταιρείες ταχυμεταφορών στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης (Μοντέλα Χρεοκοπίας και Αριθμοδείκτες). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX8_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η συμβολή των υπηρεσιών logistics είναι γνωστή σε όλες τις μεγάλες οικονομίες. Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι ένας τομέας δραστηριότητας για τη διαβίβαση πληροφοριών και την αποστολή υλικών αντικειμένων που παραδίδονται σε οποιοδήποτε προορισμό. Η επιλογή της μεταφοράς αγαθών ή αποθήκευσης τους για μεταγενέστερη χρήση έχει αναπτυχθεί ραγδαία. Οι εξελίξεις στο χώρο των μεταφορών ήταν πολύ γρήγορες. Σήμερα η πλεονάζουσα παραγωγή αγαθών μπορεί να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της χρηματοοικονομικής επιστήμης είναι η χρηματοοικονομική ανάλυση των επιχειρήσεων (corporate finance). Ασχολείται κυρίως με θέματα που αφορούν την επενδυτική πολιτική της επιχείρησης και την εξεύρεση των κατάλληλων πόρων για τη χρηματοδότηση αυτών των επενδύσεων. Ασχολείται ουσιαστικά, με τις χρηματικές ροές που προκύπτουν από τις παραπάνω διαδικασίες. Όπως είναι γνωστό, βασικός στόχος της κάθε επιχείρησης είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της, αλλά και της περιουσίας των μετοχών της. Μέσω της χρηματοοικονομικής ανάλυσης οι μελετητές προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε θέματα όπως τι επενδύσεις πρέπει να αναλάβει η επιχείρηση, πως και από που θα χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις, πως θα ανταποκριθεί και θα διαχειριστεί τις καθημερινές υποχρεώσεις και ανάγκες που προκύπτουν κατά τη λειτουργία της, πως θα αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα του μέλλοντος και τον πιθανό μελλοντικό κίνδυνο. Οι κυριότεροι αριθμοδείκτες είναι οι αριθμοδείκτες ρευστότητας, βιωσιμότητας, αποδοτικότητας και δραστηριότητας. Καθένας από τους αριθμοδείκτες αυτούς συμβάλλει στην μελέτη των οικονομικών καταστάσεων της επιχείρησης. Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται η έννοιες του Franchising και των logistics, ρόλος τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Γίνεται αναφορά στην οικονομική κρίση καθώς και στις επιπτώσεις της στην οικονομία. Αναλύονται ακόμη οι εταιρίες ταχυμεταφορών στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται μοντέλα χρεοκοπίας και αριθμοδείκτες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κυριαζόπουλος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Franchising, Δικαιόχρηση, Logistics, Εφοδιαστική αλυσίδα, Οικονομική κρίση, Αριθμοδείκτες, Ταχυμεταφορές, Εταιρίες ταχυμεταφορών, Ταχυδρομικές εταιρίες, Μοντέλα χρεοκοπίας, ACS, SPEEDEX, ΕΛΤΑ, Γενική Ταχυδρομική
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Μ > Μοντέλα πιστωτικού κινδύνου
Τ > Ταχυδρομική υπηρεσία
Τ > Ταχυμεταφοράς, Υπηρεσίες - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Aug 2021 08:22
Last Modified: 30 Aug 2021 08:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11187

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top