Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις του Νόμου Πέλλας

Ουργαντζόγλου, Ιωσηφίνα Απ. and Τικβίνα, Αικατερίνη Δ. (2020) Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις του Νόμου Πέλλας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX5_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η παρουσίαση της επίπτωσης της οικονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις του Ν. Πέλλας. Με άλλα λόγια, επιτυγχάνεται μία έρευνα, με σκοπό να προσδιοριστεί κατά πόσο επηρεάστηκαν αρνητικά οι επιχειρήσεις της υπό εξέταση περιοχής από την οικονομική κρίση. Αναλυτικότερα, σκοπός της μελέτης είναι να παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της οικονομικής κρίσης, όσον αφορά τους λόγους που εκδηλώθηκε και τις συνέπειες που επέφερε σε ολόκληρη την αγορά. Ακόμη, η μελέτη στοχεύει στο να παρουσιάσει τον Ν. Πέλλας, ως προς την γεωγραφική του θέση και την οικονομία του τόπου. Επίσης, αποσκοπεί στο να παρουσιάσει στοιχεία που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα στην περιοχή αυτή και να εστιάσει στην ανάλυση της κατάστασης που έχουν βρεθεί, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος πραγματοποιείται μία προσωπική έρευνα, κατά την οποία προσδιορίζεται ο βαθμός επίδρασης της οικονομικής κρίσης στην πορεία και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων του Ν. Πέλλας. Προκειμένου να διενεργηθεί η εν λόγω ερευνητική προσπάθεια, επιτεύχθηκε μία βιβλιογραφική ανασκόπηση σε δευτερογενή στοιχεία άλλων επιστημονικών μελετών. Πρόκειται για μία δευτερογενή έρευνα, η οποία στηρίζεται στις απόψεις, αποτελέσματα και συμπεράσματα άρθρων - μελετών που έχουν δημοσιευθεί σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Επιπροσθέτως, για να επιτευχθεί ο σκοπός της μελέτης, διεξήχθη προσωπική πρωτογενής έρευνα σε επιχειρήσεις του Ν. Πέλλας. Συγκεκριμένα, η έρευνα αυτή βασίζεται σε πρωτογενή στοιχεία, τα οποία προκύπτουν μέσα από την ποσοτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα επιχειρήσεων της περιοχής.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σαριαννίδης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Οικονομική κρίση, Νομός Πέλλας, Αίτια, Συνέπειες, Επιχειρηματικότητα, Επίδραση, Στρατηγικές, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Ε > Επιχειρηματικότητα
Ε > Επιχειρήσεις, Μικρομεσαίες
Ο > Οικονομική κρίση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 27 Aug 2021 10:14
Last Modified: 27 Aug 2021 10:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11179

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top