Σχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογής οδηγού περιήγησης φοιτητών για έξυπνες συσκευές

Γκόλα, Κλεοπάτρα (2021) Σχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογής οδηγού περιήγησης φοιτητών για έξυπνες συσκευές. Masters thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
MTS3_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Οι κινητές συσκευές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων καθώς πλέον τους δίνουν απεριόριστες δυνατότητες. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη λογισμικών για τις κινητές συσκευές διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό τους χρήστες. Ειδικότερα, χρήστες μικρών ηλικιών χρησιμοποιούν στο έπακρο τις κινητές συσκευές και τις λειτουργίες που τους παρέχουν αυτές. Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες που αναπτύχθηκαν και λειτουργούν στις κινητές συσκευές είναι οι εφαρμογές πλοήγησης και περιήγησης καθώς βοηθούν το χρήστη με το πάτημα ενός κουμπιού να μεταφερθεί στην τοποθεσία που επιθυμεί. Η παρούσα διπλωματική εργασία εμπνεύστηκε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μέσος φοιτητές την πρώτη φορά που επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο στο οποίο πρόκειται να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα σπουδών. Το συσσωρευμένο άγχος για το τι πρόκειται να συναντήσει συνήθως πολλαπλασιάζεται όταν θα βρεθεί σε ένα άγνωστο κτίριο για εκείνον με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί να βρει τον προορισμό του, όπως για παράδειγμα κάποια αίθουσα διδασκαλίας, τη γραμματεία του τμήματος κτλ. Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψιν σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μια εφαρμογή πλοήγηση χρησιμοποιώντας ως περίπτωση μελέτης το Δ.Π.Μ.Σ. Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και Ασφάλεια Συστημάτων. Η εφαρμογή στοχεύει να καθοδηγήσει τους φοιτητές του προγράμματος στα κύρια σημεία του Campus Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά όπου και υλοποιούνται τα μαθήματα.

Item Type: Thesis (Masters)
Corporate Creators: Μιχάλας Άγγελος
Uncontrolled Keywords: Κινητές συσκευές, Android, Οδηγοί περιήγησης, Οδηγοί πλοήγησης, Τεχνολογίες πλοήγησης.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Κ > Κινητά συστήματα επικοινωνίας
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Divisions: Μεταπτυχιακές Διατριβές > ΠΜΣ Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 Jul 2021 08:55
Last Modified: 28 Jul 2021 09:29
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11136

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top