Μελέτη της πορείας του προγράμματος «Δικτυωθείτε» στο Νομό Τρικάλων

Πατσιαούρας, Φώτης Β. (2004) Μελέτη της πορείας του προγράμματος «Δικτυωθείτε» στο Νομό Τρικάλων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT58_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στο πρώτο κεφάλαιο επιχειρείται μία συνοπτική αναφορά στο επίπεδο προσαρμογής της Ελλάδας στις νέες τεχνολογίες και γίνεται λόγος για την «δικτύωση» και τα πλεονεκτήματά της. Ακόμα αποτυπώνονται και αναλύονται οι ανάγκες και τα αιτήματα-προβλήματα των επιχειρήσεων και των πολιτών καθώς και τα εμπόδια αναφορικά με την ένταξή τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Επίσης, αναδεικνύονται οι στόχοι για την οργάνωση των προγραμμάτων προώθησης και οι προτάσεις για την άρση των εμποδίων διάχυσης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται ενημέρωση για το πρόγραμμα «Δικτυωθείτε». Δίδεται ο ορισμός, οι στόχοι, που απευθύνεται, οι κατηγορίες στις οποίες διακρίνεται, ο εξοπλισμός, όπως επίσης και το λογότυπο του «Δικτυωθείτε». Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προώθηση Ν.Τ. στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μέσω της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και της δωρεάν εκπαίδευσης των εργαζομένων των επιχειρήσεων, αποτελεί ολοκληρωτική λύση που λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης στα χέρια του σύγχρονου επιχειρηματία. Χωρίζεται σε δύο σημαντικές ενέργειες: α) στην οικονομική ενίσχυση και β) στην «εκπαιδευτική στήριξη» Επίσης, φαίνεται ο τρόπος που υποβάλλονται οι αιτήσεις και τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα. Αναφέρεται ο πληροφοριακός κόμβος και δύο νέες υπηρεσίες του κόμβου, όπως και τα στοιχεία επικοινωνίας με τα γραφεία που ασχολούνται με το πρόγραμμα «Δικτυωθείτε». Τέλος αναφέρονται επιτυχημένα παραδείγματα του προγράμματος «Δικτυωθείτε». Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τις Θεσσαλικές επιχειρήσεις και αναλύεται επαρκώς η ανταπόκριση του προγράμματος «Δικτυωθείτε» στις επιχειρήσεις του Ν. Τρικάλων, καθώς επίσης και ο αριθμός των αιτήσεων. Επίσης, μετά από ένα δείγμα ερωτηματολογίων που απαντήθηκαν από επιχειρηματίες φαίνονται πολύ σημαντικά στοιχεία για το πρόγραμμα όπως: οι ανάγκες που καλύπτει, ο κλάδος που δραστηριοποιείται, τα βασικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση. Τέλος, διατυπώνονται βασικά συμπεράσματα του προγράμματος, αλλά και κάποιες προσδοκίες του ΕΟΜΜΕΧ. Γενικότερα, είναι ευνόητο ότι στα πλαίσια της ανάπτυξης του διαδικτύου, το ηλεκτρονικό επιχειρείν φαίνεται να κερδίζει έδαφος στο χώρο των οικονομικών συναλλαγών, καθώς τα στοιχεία δηλώνουν τις ανοδικές τάσεις χρήσης του διαδικτύου ως μέσο αγοράς υπηρεσιών και καταναλωτικών αγαθών. Ο βασικός του άξονας, η Κοινωνία των Πληροφοριών, η ευρεία χρήση και ανάπτυξη τεχνολογιών δικτύων, δεδομένων και του παγκόσμιου ιστού, συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του δυναμικού του περιβάλλοντος των εικονικών αγορών και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σινάτκας Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Δικτυωθείτε - Πρόγραμμα (Υπουργείο Ανάπτυξης), Δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, Νέες τεχνολογίες, Στρατηγική των επιχειρήσεων, Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.), Θεσσαλία, Νομός Τρικάλων.
Subjects: Δ > Δίκτυα πληροφόρησης
Ε > Επιχειρηματικός σχεδιασμός
Ε > Επιχειρήσεις - Ελλάδα
Ε > Επιχειρήσεις, Μικρομεσαίες
Ε > Επιχειρήσεις - Πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών
Η > Ηλεκτρονικό εμπόριο - Υπολογιστών προγράμματα
Η > Ηλεκτρονικό επιχειρείν
Σ > Στρατηγικό μάρκετινγκ
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 03 Aug 2021 06:30
Last Modified: 03 Aug 2021 06:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11116

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top