Τεχνολογία υλοποίηση ανοιχτού τουρισμού με ευρεσιτεχνίες και τεχνολογίες

Βύρη, Νικολέτα - Σωτηρία Π. (2020) Τεχνολογία υλοποίηση ανοιχτού τουρισμού με ευρεσιτεχνίες και τεχνολογίες. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
D48_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (761kB)

Abstract

Η παρακάτω εργασία έχει ως σκοπό να της να παρουσιάσει τις τεχνολογίες και καινοτομίες που κατακλύζουν την εποχή μας και πως γίνονται χρήσιμες στην υπηρεσία της τουριστικής βιομηχανίας. Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί πρόκληση για τις ξενοδοχειακές μονάδες καθώς εκτός από τη μείωση των εξόδων, μπορεί να βοηθήσει στη διαφοροποίηση του ξενοδοχείου από τον ανταγωνισμό μέσω της καινοτομίας και της ανάπτυξης της ταυτότητας κάθε ξενοδοχειακής επωνυμίας, ώστε να παρέχει μία σαφή πρόταση αξίας στον πελάτη. Ως εκ τούτου, η παρούσα εργασία εξετάζει δευτερογενείς πηγές και, συγκεκριμένα, τους εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού στα πλαίσια του τουρισμού εν μέσω του COVID-19 (Θαλάσσιος, Επαγγελματικός, Θρησκευτικός Τουρισμός, κ.α.), τις μοντέρνες καινοτόμες ευρεσιτεχνίες ξενοδοχείων για εξοικονομήσεις και, άρα, βιώσιμο τουρισμό και, τέλος, το πώς μπορούν στα ανωτέρω πλαίσια να ικανοποιούνται οι ανάγκες πελατών ξενοδοχείων. Τέλος, η εργασία αναπτύσσει την ανάλυση των νέων τεχνολογιών και του πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στα ξενοδοχεία με σκοπό την βελτίωση του τουρισμού. Συμπεραίνεται ότι η τεχνολογία βοήθησε στην καλύτερη διαχείριση των τουριστικών αξιοθέατων. Η τεχνολογία έχει πολλά υποσχόμενο ρόλο στο μάρκετινγκ και την καινοτόμο ανάπτυξη των τουριστικών αξιοθέατων. Οι μελλοντικοί προορισμοί χρειάζονται τεχνολογική ολοκλήρωση και ενδιαφερόμενα μέρη για να κάνουν τον προορισμό πιο ελκυστικό.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ζησόπουλος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Αειφόρος τουρισμός, COVID-19, Νέες τεχνολογίες και καινοτομία, Καινοτόμες ευρεσιτεχνίες ξενοδοχείων, Εναλλακτικός τουρισμός, Τουριστική βιομηχανία
Subjects: Κ > Καινοτομία (επιχείρηση)
Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Jul 2021 06:44
Last Modified: 19 Jul 2021 06:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11068

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top