Διεθνή συμβόλαια ασφάλισης εισαγόμενων - εξαγόμενων φορτίων και τα προβλήματα αποστολής εμπορευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών

Μπισιρίτσα, Δροσιά (2003) Διεθνή συμβόλαια ασφάλισης εισαγόμενων - εξαγόμενων φορτίων και τα προβλήματα αποστολής εμπορευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT12_2003.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (699kB)

Abstract

Σκοπός της εργασίας είναι να αναλύσει και να ερμηνεύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά τις συναλλαγές εμπορευμάτων σε διεθνή επίπεδο καθώς και τους τρόπους που υπάρχουν για να αποφευχθούν οι παρανοήσεις και οι παρερμηνείες στις εμπορικές συναλλαγές. Στο κεφάλαιο 1ο αναλύονται οι τρόποι ασφάλισης των μεταφερόμενων εμπορευμάτων καθώς και ο ρόλος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στις διεθνής μεταφορές εμπορευμάτων και υπηρεσιών. Στο 2ο κεφάλαιο αναλύονται οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των εισαγωγών – εξαγωγών, η σημασία των μεταφορών στην παγκόσμια οικονομία καθώς και ρόλος του ΟΑΕΠ στις διεθνής συναλλαγές. Στο 3ο κεφάλαιο αναλύεται το επίπεδο των οικονομικών εμπορικών συναλλαγών στις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Οι θέση των κρατών αυτών στην παγκόσμια οικονομία και τα προβλήματα μεταφοράς εμπορευμάτων στις χώρες αυτές. Καθώς και η επικείμενη ένταξη κάποιον χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σίσκος Ευάγγελος
Uncontrolled Keywords: Ασφάλιση εμπορευμάτων, Εισαγωγές, Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, Διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανατολική Ευρώπη, Προβλήματα μεταφοράς εμπορευμάτων.
Subjects: Δ > Διεθνές εμπόριο
Ε > Εμπόριο - Ελλάδα - Ευρώπη, Ανατολική
Ε > Εμπορεύματα - Μεταφορές
Ε > Εμπορικές σχέσεις
Ε > Εξαγωγές - Ελλάδα
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 12 Jul 2021 14:28
Last Modified: 12 Jul 2021 14:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11017

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top