Μέθοδοι πρόβλεψης των τιμών των μετοχών και Ex-POST εφαρμογή τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

Λεοντιάδου, Αναστασία (2001) Μέθοδοι πρόβλεψης των τιμών των μετοχών και Ex-POST εφαρμογή τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
IT18_2001.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (826kB)

Abstract

Οι επενδυτές, στην προσπάθειά τους να προβλέψουν την μελλοντική πορεία μιας μετοχής, χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους ανάλυσης των μετοχών. Αυτό που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους επενδυτές στην εφαρμογή της επενδυτικής τους στρατηγικής στο Χρηματιστήριο, είναι ο ακριβής χρόνος της τοποθέτησης σε μετοχές. Έχουν, λοιπόν, εξελιχθεί μέθοδοι αξιολόγησης και πρόβλεψης των τιμών των μετοχών, που είναι απλές, κατανοητές και δεν χρειάζονται παρά ελάχιστο χρόνο για να εφαρμοστούν. Η ανερχόμενη και πλέον δημοφιλής μέθοδος πρόβλεψης των τιμών είναι η Τεχνική Ανάλυση. Τεχνική Ανάλυση είναι η τέχνη του εντοπισμού των σημείων στροφής της αγοράς ή καλύτερα, είναι η συστηματική μελέτη και επεξεργασία προγραμμάτων, με στόχο την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη και ακριβέστερη πρόβλεψη των τιμών των μετοχών. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Τεχνικής Ανάλυσης είναι ότι μπορεί να γίνει απολύτως προσιτή και κατανοητή στο ευρύ επενδυτικό κοινό που δεν έχει τις εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις. Βασικό συστατικό στοιχείο της Τεχνικής Ανάλυσης είναι το διάγραμμα. Ανάλογα με το πόσο, λεπτομερειακή πρόκειται να είναι η ανάλυση, το διάγραμμα συγκεντρώνει όλα τα σχετικά δεδομένα και τα παρουσιάζει σε μία λογική μορφή.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσούνης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, Ex-POST, Τεχνική ανάλυση μετοχών, Μέθοδοι πρόβλεψης των τιμών των μετοχών.
Subjects: Α > Ανάλυση επενδύσεων
Χ > Χρηματιστήρια
Χ > Χρηματοοικονομική ανάλυση
Ε > Επενδύσεις κεφαλαίου
Μ > Μετοχές
Divisions: Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 30 Jun 2021 07:16
Last Modified: 30 Jun 2021 07:16
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10965

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top