Η εγκατάσταση και η εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας με βάση το πρότυπο EN ISO 17025 στα εργαστήρια ελέγχων, μετρήσεων και δοκιμών των Ελληνικών επιχειρήσεων που εμπορεύονται κάρτες ήχου, γραφικών, δικτύου και motherboards.

Τσαλίκογλου, Δημήτριος and Τουρλακοπούλου, Κωνσταντίνα (2010) Η εγκατάσταση και η εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας με βάση το πρότυπο EN ISO 17025 στα εργαστήρια ελέγχων, μετρήσεων και δοκιμών των Ελληνικών επιχειρήσεων που εμπορεύονται κάρτες ήχου, γραφικών, δικτύου και motherboards. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
ICT38_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (980kB)

Abstract

Η πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την πρακτική εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας με βάση το πρότυπο ΕΝ ISO 17025 στη δομή λειτουργίας μίας επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα σε ελληνική επιχείρηση που εμπορεύεται κάρτες ήχου, γραφικών, δικτύου και motherboards. Αναλυτικότερα: Θα μελετηθεί η ύπαρξη ή μη εργαστηρίων ελέγχου μετρήσεων και δοκιμών των προϊόντων που παράγουν οι εν λόγω ελληνικές εταιρείες και θα καταγραφούν οι διοικητικές, τεχνικές λεπτομέρειες των τρόπων λειτουργίας τους. Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί θα είναι η καταγραφή των ελληνικών επιχειρήσεων, η έρευνα λειτουργίας των τυχόν εργαστηρίων ελέγχου μετρήσεων και δοκιμών τους σε σχέση με τα πρότυπα κατασκευής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που εμπορεύονται. Θα μελετηθεί η συνάφεια των κανόνων του πρότυπου ΕΝ ISO 17025 και των κανόνων λειτουργίας τους και θα εξαχθούν συμπεράσματα. Τέλος θα προταθεί ένα πρότυπο εργαστήριο ελέγχου μετρήσεων και δοκιμών, βάση των ερευνών μας και των συμπερασμάτων μας για πιστοποίηση καρτών ήχου, γραφικών, δικτύου και motherboards σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 17025.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπάτος Παναγιώτης
Uncontrolled Keywords: Εταιρείες εμπορίας, Κάρτα ήχου, Κάρτα γραφικών, Κάρτα δικτύου, Μητρική πλακέτα, Διαπίστευση, Πρότυπο, Πρωτότυπο, Εργαστήριο Ελέγχων Μετρήσεων και Δοκιμών, Οργάνωση.
Subjects: Ε > Επιχειρήσεις - Πληροφορική
Ε > Επιχειρήσεις - Πρότυπα
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Jun 2021 09:59
Last Modified: 23 Jun 2021 09:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10953

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top