Σχεδιασμός, ανάπτυξη και υλοποίηση προσομοίωσης σεναρίων Δρομολόγησης και Μεταγωγής IPv6 πακέτων σε Τοπικά Δίκτυα Υπολογιστών

Σωτηράκης, Κωσταντίνος-Νεκτάριος (2015) Σχεδιασμός, ανάπτυξη και υλοποίηση προσομοίωσης σεναρίων Δρομολόγησης και Μεταγωγής IPv6 πακέτων σε Τοπικά Δίκτυα Υπολογιστών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI128_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Στην σημερινή εποχή οι συσκευές οι οποίες συνδέονται στο διαδίκτυο πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε κορεσμό των διαθέσιμων IPV4 διευθύνσεων και να οδηγηθούμε στην ανάγκη επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος το οποίο είναι καθολικής σημασίας. Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος με την υιοθέτηση της διευθυνσιοδότησης IPV6, εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα πολλαπλάσιων ΙΡ διευθύνσεων, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το πρόβλημα της δικτύωσης των συσκευών έως το απώτερο μέλλον. Φυσικά, μέχρι να υπάρξει καθολική εφαρμογή της IPV6 διευθυνσιοδότησης και δικτύωσης και μέχρι να εναρμονιστούν πλήρως όλες οι δικτυακές συσκευές με το πρωτόκολλο αυτό, απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την ομαλή μετάβαση και προσαρμογή στη νέα κατάσταση, και η συνδρομή κατάλληλα καταρτισμένων στελεχών των Τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνιών (ΤΠΕ) κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική. Ο στόχος της παρούσας εργασίας είναι να αναδειχθούν τα κύρια ζητήματα που προκύπτουν από τη μετάβαση στην εποχή της IPV6 διευθυνσιοδότησης και δικτύωσης και να προταθούν τρόποι αντιμετώπισης των πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως να προκύψουν. Στα επόμενα κεφάλαια θα μάθουμε σχετικά την υλοποίηση της IPV6 διευθυνσιοδότησης, καθώς επίσης και για τα πρωτόκολλα και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην IPV6 δικτύωση, και θα αναλύσουμε τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή τους. Επίσης, θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε βασικά σενάρια δρομολόγησης και μεταγωγής IPV6 πακέτων σε τοπικά δίκτυα υπολογιστών (LAN). Επιπροσθέτως, εστιάζουμε την προσοχή μας σε θέματα και προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από τη μετάβαση στην IPV6 δικτύωση και προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νικολάου Σπυρίδων
Uncontrolled Keywords: IPV6, Διευθυνσιοδότηση, Δρομολόγηση, Μεταγωγή, Τοπικά Δίκτυα Υπολογιστών, Αντιμετώπιση προβλημάτων.
Subjects: Δ > Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα
Π > Πρωτόκολλα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 28 May 2021 08:14
Last Modified: 28 May 2021 08:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10931

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top