Επιπτώσεις της χρήσης βιοκαυσίμων στις μηχανές εσωτερικής καύσης

Μυλωνάκης, Μιχαήλ Στ. (2020) Επιπτώσεις της χρήσης βιοκαυσίμων στις μηχανές εσωτερικής καύσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M16_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην εργασία θα μελετηθούν οι διάφοροι τύποι καυσίμων όπως βενζίνη, diesel, φυσικό αέριο (κ.τ.λ.). Ακόμα, θα δούμε τις επιπτώσεις των διάφορων καυσίμων στην λειτουργία ενός κινητήρα, τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις για αυτόν, σε θέματα κατανάλωσης, επιδόσεων και εκπομπών. Επίσης, θα δούμε τις επιπτώσεις των διάφορων τύπων καυσίμου στο περιβάλλον, θα αναλυθούν με διαγράμματα και παρουσίαση μαθηματικών εξισώσεων που έχουν αντληθεί από διάφορες μελέτες.Η παρούσα πτυχιακή χωρίζεται σε πέντε μέρη. Στο πρώτο αναλύεται γενικά η λειτουργία μιας μηχανής εσωτερικής καύσης. Στο δεύτερο μέρος αναλύεται, η χρήση των βιοκαυσίμων σε κινητήρες με ανάφλεξη σπινθήρα και οι δοκιμές με διαφορετικούς τύπους καυσίμου. Στο τρίτο μέρος αναλύεται η χρήση βιοκαυσίμων σε κινητήρες με ανάφλεξη συμπίεσης. Στο τέταρτο μέρος θα αναλυθεί η ελεγχόμενη από αντιδραστικότητα ανάφλεξη με συμπίεση. Τέλος η εργασία κλείνει, με την επίδραση των βιοκαυσίμων στα αέρια του θερμοκηπίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Δουβαρτζίδης Σάββας
Uncontrolled Keywords: Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (Μ.Ε.Κ.), Συμπίεση-ανάφλεξη σε κινητήρες βιοκαυσίμων, Επίδραση βιοκαυσίμων στα «GHG» (αέρια του θερμοκηπίου)
Subjects: Β > Βιοκαύσιμα
Κ > Καυσαέρια
Κ > Κινητήρες
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 25 May 2021 06:04
Last Modified: 25 May 2021 06:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10928

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top