Φωτοδημοσιογραφία στην Ελλάδα = Photojournalism in Greece

Γκρούτα, Καλλιάνθη (2020) Φωτοδημοσιογραφία στην Ελλάδα = Photojournalism in Greece. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC64_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία εστιάζεται στη σημασία της φωτογραφίας στα πλαίσια της σύγχρονης δημοσιογραφίας αλλά και στην εμφάνιση των νέων μέσων και του πολίτη δημοσιογράφου, τα οποία έχουν επιφέρει κάποιες αλλαγές στο επάγγελμα των φωτορεπόρτερς σήμερα. Γίνεται μια βιβλιογραφική και εμπειρική διερεύνηση στο πως πλέον έχει επηρεαστεί το παρόν και το μέλλον του φωτορεπορτάζ και πως αντιμετωπίζουν οι φωτορεπόρτερς και τα πρακτορεία ειδήσεων το φαινόμενο αυτό. Η μελέτη διέρχεται μέσα από το πρώτο (1ο) Κεφάλαιο, στο οποίο γίνεται μία σύντομη ιστορική αναδρομή και ορίζονται βασικές έννοιες, όπως είναι η φωτογραφία, η δημοσιογραφία και η φωτοδημοσιογραφία. Στο δεύτερο κεφάλαιο μελετάται ο ρόλος και η αξία της φωτογραφίας στη δημοσιογραφία, αλλά και τα κριτήρια επιλογής της δημοσιογραφικής φωτογραφίας. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο επάγγελμα του φωτορεπόρτερ, στα είδη φωτορεπορτάζ, στις διαφορές και στις ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ της φωτογραφίας, της δημοσιογραφίας και της φωτοδημοσιογραφίας, αλλά και στην επιρροή των σύγχρονων ψηφιακών μέσων. Ακόμα, το τρίτο κεφάλαιο εστιάζεται ειδικά στη φωτοδημοσιογραφία στην Ελλάδα, στην εμφάνιση της φωτογραφίας στον ελληνικό τύπο μέσα από μία συνοπτική ιστορική ανασκόπηση αλλά και στους σημαντικότερους Έλληνες φωτορεπόρτερ. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι φωτορεπόρτερ γενικά στην καθημερινότητα του επαγγέλματος τους και πιο συγκεκριμένα τα ζητήματα που έχουν προκύψει πλέον με την εμφάνιση του πολίτη φωτοδημοσιογράφου και πως το αντιμετωπίζουν αυτό. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο παρατίθενται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτήν την έρευνα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μεταξιώτης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Φωτοδημοσιογραφία, Φωτορεπόρτερς, Συμμετοχική δημοσιογραφία, Ερασιτέχνες φωτογράφοι, Ψηφιακά μέσα, Φωτορεπορτάζ.
Subjects: Δ > Δημοσιογραφία
Μ > Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Ψ > Ψηφιακή επικοινωνία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 24 May 2021 08:08
Last Modified: 24 May 2021 08:08
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10923

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top