Ο ρόλος του λίπους στην ποσότητα του κρέατος

Ανούσου, Γιαννούλα (2008) Ο ρόλος του λίπους στην ποσότητα του κρέατος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap92_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

O ρόλος του λίπους στη διατροφή του ανθρώπου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υγεία του ανθρώπου μιας και τόσο η ποσότητα του προσλαμβανόμενου λίπους όσο και η σύνθεση του σε λιπαρά οξέα σχετίζονται με την εμφάνιση καρδιοπαθειών, στεφανιαίας νόσου, μεταβολικού συνδρόμου, παχυσαρκία και άλλες ασθένειες που ταλανίζουν το σύγχρονο Δυτικό Κόσμο. Συνεπώς, η μελέτη του ρόλου του λίπους στη διατροφική αξία του κρέατος είναι ιδιαίτερα σημαντική για αυτούς που ασχολούνται με την παραγωγή του κρέατος αλλά και για τους καταναλωτές. Πέρα από τη διατροφική αξία του κρέατος, το λίπος επηρεάζει και άλλα τεχνολογικά/ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος όπως το χρώμα, την τρυφερότητα, το εύχυμο, τη γευστικότητα τα οποία ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη βιομηχανία του κρέατος. Στο πλαίσιο αυτής της πτυχιακής εργασίας επιχειρήθηκε μία προσέγγιση στο ρόλο του λίπους στην ποιότητα του κρέατος. Αποσκοπεί στο να διασαφηνίσει τη συμβολή του λίπους στην ποιότητα του κρέατος, τη σημασία του λίπους του κρέατος για την εμπορική του αξία και τέλος την επίδραση του στην ανθρώπινη υγεία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Βοοειδή, Πρόβατα, Κατσικίσιο κρέας, Χοιρινό κρέας
Subjects: Κ > Κρέας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 10:05
Last Modified: 12 Nov 2015 11:09
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/109

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top