Καλλιέργεια, φροντίδες και σημασία του ζαχαρότευτλου beta vulgaris στο νομό Φλώρινας

Βιολίδου, Μαργαρίτα and Χατζηγιαννίδης, Χαράλαμπος (2007) Καλλιέργεια, φροντίδες και σημασία του ζαχαρότευτλου beta vulgaris στο νομό Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp19_2007.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το ζαχαρότευτλο μαζί με το ζαχαροκάλαμο αποτελούν τις μοναδικές σπουδαίες πηγές βιομηχανικής παραγωγής κρυσταλλικής ζάχαρης. Στις μέρες μας η παγκόσμια παραγωγή ζάχαρης ξεπέρασε τους 110 εκατομμύρια tn, από τους οποί-ους το 63% προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο και το υπόλοιπο 37% από τα ζαχαρότευτλα. Το ζαχαρότευτλο καλλιεργείται στην εύκρατη ζώνη, ενώ το ζαχαροκάλαμο στην τροπική και υποτροπική ζώνη. Στην παρούσα εργασία έγινε προσπάθεια να δοθεί μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της καλλιέργειας των ζαχαρότευτλων, ενώ δίνονται στοιχεία για την καταγω γή και ιστορία τους, τα βοτανικά χαρακτηριστικά, τις οικολογικές απαιτήσεις, την καλλιεργητική τεχνική, τις απαραίτητες φροντίδες για την παραγωγή των προϊόντων του φυτού, τα προϊόντα της καλλιέργειας, την οικονομική σημασία του φυτού για την Ελλάδα και το Ν. Φλώρινας, τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή της ν έας αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το μέλλον και τις προοπτικές της καλλιέργειας ζαχαρότευτλων για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αναστασιάδου Αναστασία
Uncontrolled Keywords: Βιομηχανική παραγωγή κρυσταλλικής ζάχαρης, Ποικιλίες ζαχαρότευτλων (Φλώρινα), Καλλιεργητικές φροντίδες, Ζιζανιοκτονία ζαχαρότευτλων
Subjects: Ζ > Ζαχαρότευτλο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 24 Mar 2015 07:58
Last Modified: 17 Nov 2015 09:03
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1089

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top