Σχεδίαση και ανάπτυξη διαδραστικής πολυμεσικής εφαρμογής σε περιβάλλον κινητών συσκευών Android για εικονική περιήγηση σε εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους, με χρήση τεχνολογιών τρισδιάστατων απεικονίσεων και μικτής πραγματικότητας.

Τσίρκας, Δημήτριος (2020) Σχεδίαση και ανάπτυξη διαδραστικής πολυμεσικής εφαρμογής σε περιβάλλον κινητών συσκευών Android για εικονική περιήγηση σε εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους, με χρήση τεχνολογιών τρισδιάστατων απεικονίσεων και μικτής πραγματικότητας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI41_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας πολυμεσικής εφαρμογής για έξυπνες κινητές συσκευές Android με στόχο την εικονική περιήγηση σε χώρους εκθεσιακού ενδιαφέροντος με την χρήση τεχνολογιών τρισδιάστατων απεικονίσεων και μικτής πραγματικότητας, καθώς και η μελέτη βιβλιογραφικών πηγών αναφορικά με τις τεχνολογίες αυτές, αλλά επισκόπηση και ανάλυση αντίστοιχων εφαρμογών με παρόμοιας λειτουργίας. Επιπλέον, στα πλαίσια αυτής της εργασίας παρουσιάζεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ψηφιακής πινακοθήκης μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα επίδειξης των λειτουργιών της Android εφαρμογής. Κύριοι στόχοι αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση των βασικών σημείων της ανάπτυξης μιας εφαρμογής εικονικής περιήγησης σε εσωτερικούς εκθεσιακούς όπως μουσεία, πινακοθήκες κλπ., σχεδιασμένης με το εργαλείο Unity 3D, προοριζόμενης για χρήση σε έξυπνες κινητές (smartphones, tablets) συσκευές που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, καθώς και η προσομοίωση της λειτουργίας της σε αυτές τις συσκευές.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νικολάου Σπυρίδων
Uncontrolled Keywords: Πολυμεσική εφαρμογή, Εικονική περιήγηση, Τεχνολογίες τρισδιάστατων απεικονίσεων, Εικονική πραγματικότητα, Επαυξημένη πραγματικότητα, Μικτή πραγματικότητα, Έξυπνες κινητές συσκευές, Android, Unity3D.
Subjects: Α > Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Ε > Εικονική πραγματικότητα
Λ > Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Μ > Μουσεία
Π > Πληροφορική - Τεχνολογία
Σ > Συστήματα πολυμέσων
Τ > Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 May 2021 10:25
Last Modified: 19 May 2021 10:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10888

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top