Μελέτη ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών και internet

Καρύδη, Τριανταφυλλιώ and Κουμαντζιά, Γεωργία (2020) Μελέτη ασφάλειας ηλεκτρονικών συναλλαγών και internet. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
EI33_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η ασφάλεια του Διαδικτύου και των διακινούμενων πληροφοριών αποτελεί ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα, εξαιτίας κυρίως του πολυδιάστατου χαρακτήρα που παρουσιάζει. Με τη συνεχή ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, από επιχειρήσεις και οργανισμούς, οι κίνδυνοι που έχουν να αντιμετωπίσουν τα διάφορα συστήματα, ολοένα και αυξάνονται. Συνεπώς, οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την περαιτέρω διάδοση της χρήσης του Internet, είναι η αξιοπιστία των μηχανισμών ασφαλείας και η εμπιστοσύνη των χρηστών προς το επίπεδο προστασίας που προσφέρουν. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει τις σημαντικότερες τεχνολογίες προστασίας και μεθόδους πληρωμών, απέναντι σε διαδικτυακές απειλές που στοχεύουν βασικές απαιτήσεις μιας ασφαλούς συναλλαγής, όπως η εμπιστευτικότητα και η ακεραιότητα των δεδομένων, καθώς και η πιστοποίηση και η ταυτοποίηση της προέλευσής τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιάκαλος Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Διαδίκτυο, Συναλλαγές, Ασφάλεια συναλλαγών, Κρυπτογραφία, Πρωτόκολλο ασφαλείας, Υπηρεσίες, Ηλεκτρονική τραπεζική.
Subjects: Α > Ασφάλεια διαδικτύου
Η > Ηλεκτρονικές συναλλαγές
Η > Ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων
Π > Πρωτόκολλα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 13 May 2021 07:06
Last Modified: 13 May 2021 07:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10867

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top