Μελέτη ενεργειακής συμπεριφοράς σε εργοστάσιο κατεργασίας μετάλλου

Τσώκος, Ιωάννης Β. (2019) Μελέτη ενεργειακής συμπεριφοράς σε εργοστάσιο κατεργασίας μετάλλου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H38_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Σε αυτή την πτυχιακή εργασία θα πραγματοποιηθεί μελέτη της ενεργειακής συμπεριφοράς σε εργοστάσιο κατεργασίας μετάλλου. Η μελέτη αυτή αφορά τις μετρήσεις των καταναλώσεων τις οποίες παίρνει ο ΔΕΔΔΗΕ από τη βιομηχανική μονάδα της ΒΙΟΜΑΛ (η οποία βρίσκεται στο Βατώντα Ευβοίας). Η καταγραφή των μετρήσεων αυτών πραγματοποιείται από τον ΔΕΔΔΗΕ, μέσω του συστήματος της τηλεμετρίας και βρίσκεται στο site του (Σύστημα Μετρητικών Δεδομένων) ενώ παράλληλα οι μετρήσεις αποστέλλονται κάθε μήνα στον υπεύθυνο τον οποίο έχει ορίσει η διοίκηση. Το πρώτο λοιπόν μέρος αφορά την περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου, την κατεργασία και επεξεργασία του αλουμινίου. Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιείται ανάλυση των καταναλώσεων της ηλεκτρικής ενέργειας με αξιοποίηση των προαναφερθέντων μετρήσεων ενώ στο τρίτο και τελευταίο μέρος πραγματοποιείται μελέτη για την μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας με την βοήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων. Τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα της πτυχιακής εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χριστοφορίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ενεργειακή συμπεριφορά, ΒΙΟΜΑΛ Α.Ε., Τηλεμετρία, Μετρήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, Επεξεργασία αλουμινίου, ΑΠΕ, Φωτοβολταϊκά συστήματα, Τεχνοοικονομική μελέτη
Subjects: Η > Ηλεκτρική ενέργεια
Μ > Μετρήσεις
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 11 May 2021 06:22
Last Modified: 11 May 2021 06:22
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10856

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top