Έλεγχος με PLC πολλαπλών κινητήρων με ένα ρυθμιστή στροφών σε εγκατάσταση εξαερισμού

Τσιμπασίδης, Φλώρος Κ. (2019) Έλεγχος με PLC πολλαπλών κινητήρων με ένα ρυθμιστή στροφών σε εγκατάσταση εξαερισμού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H34_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή γίνεται η παρουσίαση, καθώς και η ανάλυση του τρόπου σύνδεσης πολλών κινητήρων με έναν ρυθμιστή στροφών (inverter/VFD) σε μια εγκατάσταση εξαερισμού χώρου. Αρχικά, γίνεται μια εισαγωγή στους κινητήρες, τα είδη κινητήρων καθώς και τους τρόπους οδήγησής τους με σκοπό την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας τους αλλά και την εισαγωγή στα συστήματα εξαερισμού. Τα συστήματα εξαερισμού είναι μια ενδιαφέρουσα διάταξη η οποία αποτελείται από έναν ή και παραπάνω κινητήρες σε συνδυασμό με αεραγωγούς διαφορετικού τύπου κατασκευής και υλικού. Σκοπός της διάταξης αυτής είναι η απαγωγή ακάθαρτου αέρα (καπνός, χημικά αέρια, διοξείδιο του άνθρακα) από έναν χώρο και εισαγωγή φρέσκου ’’νωπού’’ αέρα. Εδώ γίνεται και η σύνδεση του ρυθμιστή στροφών με σκοπό την οδήγηση δύο ή και παραπάνω κινητήρων, ομαλότερη λειτουργία του κυκλώματος αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας. Σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, θα αναλυθεί σε παρακάτω κεφάλαιο πώς η χρήση ρυθμιστή στροφών βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας που συνεπάγεται εξοικονόμηση χρημάτων. Στο μοντέλο εξαερισμού που παρουσιάζεται στην παρούσα εργασία θα παρουσιαστεί το ηλεκτρολογικό σχέδιο της διάταξης του συστήματος εξαερισμού καθώς θα γίνει και η αναφορά στα πλεονεκτήματα αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν με σκοπό να καταστεί εφικτή η οδήγηση πολλαπλών κινητήρων από έναν ρυθμιστή στροφών. Τέλος, θα γίνει και η παρουσίαση των συμπερασμάτων της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βλαχόπουλος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Έλεγχος με PLC, Κινητήρες, Σύστημα εξαερισμού, Ρυθμιστής στροφών (inverter/VFD), Ηλεκτρολογικό σχέδιο διάταξης
Subjects: Α > Αυτόματος έλεγχος
P > Programmed Logical Controllers (PLCs)
Π > Προγραμματιζόμενοι ελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 11 May 2021 06:05
Last Modified: 11 May 2021 06:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10854

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top