Η εξέταση των εταιριών leasing στην διάρκεια της κρίσης

Σκανδάλης, Χρήστος Κ. (2018) Η εξέταση των εταιριών leasing στην διάρκεια της κρίσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX47_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Ο θεσμός της χρηματοδοτικής μίσθωσης όπως φαίνεται από τον όγκο των συμβάσεων που υπογράφονται και από την ανοδική πορεία του ρυθμού διείσδυσης, σε συνδυασμό με διάφορα ακαδημαϊκά άρθρα που έχουν γραφεί σχετικά, αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλές και σημαντικό μέσο χρηματοδότησης για τη σύγχρονη οικονομία. Θεωρείται πιο εύκολο μέσο χρηματοδότησης από το παραδοσιακό χρέος, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις με περιορισμένη τρέχουσα πρόοδο, αλλά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Όσον αναφορά, στην παρούσα εργασία αρχικά αναφέρουμε την ιστορική εξέλιξη και πως λειτουργεί ο θεσμός του Leasing στην Ελλάδα και ποιοι ασχολούνται με αυτόν τον θεσμό. Έπειτα αναλύουμε ποιο διεξοδικά τις εταιρίες που ασχολούνται με την χρηματοδοτική μίσθωση. Εν συνεχεία, επισημαίνουμε την επιρροή που είχε η οικονομική κρίση στις εταιρίες που ασχολούνται με το Leasing και πως αντέδρασαν κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό της οικονομικής κρίσης. Εν κατακλείδι, παραθέτουμε κάποιους ισολογισμούς των εταιριών Leasing στην Ελλάδα και κάποια συμπεράσματα σχετικά με την παρούσα εργασία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Leasing στην Ελλάδα, Χρηματοδοτική Μίσθωση, Οικονομική κρίση και Leasing, Ισολογισμοί εταιριών Leasing
Subjects: Χ > Χρηματοδοτική μίσθωση
L > Leasing
Ο > Οικονομική κρίση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Mar 2021 11:14
Last Modified: 01 Mar 2021 11:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10824

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top