Τουριστική ανάπτυξη σε νησιωτικές περιοχές: η περίπτωση της Χίου

Καραπουρνιώτης, Αντώνιος - Σωτήριος Γ. (2018) Τουριστική ανάπτυξη σε νησιωτικές περιοχές: η περίπτωση της Χίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX79_2018.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (856kB)

Abstract

Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την τουριστική δραστηριότητα στο νησί της Χίου, ενώ γίνεται προσπάθεια ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης. Αρχικά γίνεται εισαγωγή στην έννοια του τουρισμού και τις μορφές του. Επίσης εισάγονται έννοιες όπως η φέρουσα ικανότητα και ο βιώσιμος τουρισμός, στοιχεία απαραίτητα για την μετέπειτα ανάλυση. Στη συνέχεια, με βάση τα στοιχεία που καταγράφηκαν, αναγνωρίζονται τα ισχυρά και αδύνατα σημεία, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες, και προτείνονται στρατηγικές και πολιτικές για βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Επίσης, γίνεται αναφορά στις επιπτώσεις του τουρισμού στη τοπική ανάπτυξη, στη φέρουσα τουριστική ικανότητα και στο τουρισμό, την ανάπτυξη και τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται συνοπτικά η ταυτότητα της Χίου, οι τουριστικοί πόροι και προσφερόμενες υπηρεσίες της Χίου, η τουριστική κίνηση. Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία που καταγράφηκαν, αναγνωρίζονται τα ισχυρά και αδύνατα σημεία, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες, και προτείνονται στρατηγικές και πολιτικές για βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μια έρευνα, με ερωτηματολόγιο για την αναγνώριση των προβλημάτων και των προοπτικών του τουρισμού στη Χίο, καθώς και ο καθορισμός μιας συγκεκριμένης στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού τομέα στο νησί με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πιτόσκα Ηλέκτρα
Uncontrolled Keywords: Πρότυπα και Μορφές τουριστικής ανάπτυξης, Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη, Χίος και τουρισμός, Εμπειρική διερεύνηση, Ερωτηματολόγιο
Subjects: Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Τ > Τουρισμός - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Mar 2021 09:58
Last Modified: 01 Mar 2021 09:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10821

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top