Η επίδραση της κρίσης στα αποτελέσματα των τραπεζών: σύγκριση Ελληνικών και Κυπριακών τραπεζών 2007 - 2017

Τσιτσιντά, Σωτηρία Στ. (2019) Η επίδραση της κρίσης στα αποτελέσματα των τραπεζών: σύγκριση Ελληνικών και Κυπριακών τραπεζών 2007 - 2017. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX97_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την διερεύνηση της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στα οικονομικά αποτελέσματα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου για την χρονική περίοδο 2007 - 2017. Σκοπός της μελέτης είναι να εξεταστεί η θέση των υπό εξέταση τραπεζών στην εκάστοτε αγορά. Σημειώνεται ότι, η μελέτη αποσκοπεί στην ανάλυση των οικονομικών στοιχείων των Ισολογισμών και των Καταστάσεων Αποτελεσμάτων Χρήσεως. Μέσα από την ανάλυση των στοιχείων αυτών, σκοπός της μελέτης είναι να εκτιμηθεί κατά πόσο βιώσιμες είναι οι υπό εξέταση τράπεζες και πόσο έχουν καταφέρει ή όχι, λόγω της οικονομικής κρίσης να σημειώνουν κέρδη. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την εκπόνηση αυτής της μελέτης αφορά δύο σκέλη έρευνας. Το πρώτο σκέλος σχετίζεται με την βιβλιογραφική ανασκόπηση και χαρακτηρίζεται ως δευτερογενής έρευνα. Το δεύτερο σκέλος αφορά την χρηματοοικονομική ανάλυση των οικονομικών στοιχείων των Ισολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσης για την περίοδο 2007 - 2017. Η ανάλυση αυτή επιτυγχάνεται με την οριζόντια μέθοδο, αλλά και με τον υπολογισμό των αριθμοδεικτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφόλας Συμεών
Uncontrolled Keywords: Οικονομική κρίση στον Χρηματοπιστωτικό τομέα, Χρηματοοικονομική ανάλυση, Βιωσιμότητα, Ρευστότητα, Κεφαλαιακή επάρκεια, Αποτελεσματικότητα, Αριθμοδείκτες, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), Τράπεζα Κύπρου
Subjects: Α > Αριθμοδείκτες
Ο > Οικονομική κρίση
Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Feb 2021 08:56
Last Modified: 23 Feb 2021 08:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10820

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top