Μήντου, Σταυρούλα (2005) Τα προϊόντα της μέλισσας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp34_2005.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (599kB) |
Abstract
Η μελισσοκομία στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό παρακλάδι για το κεφάλαιο της ζωικής παραγωγής κι αυτό γιατί αποτελεί έναν πολυάριθμο κλάδο που αποφέρει σημαντικά κέρδη σε επίπεδο παραγωγών αλλά και στην ίδια χώρα από τις ετήσιες εξαγωγές. Η επιστήμη της μελισσοκομίας καλλιεργήθηκε στη χώρα μας από την αρχαιότητα και εξελίχτηκε με την πάροδο των αιώνων, καλλιεργώντας στους Έλληνες το μεράκι και εμπλουτίζοντας την τεχνογνωσία πάνω στο χειρισμό αυτής της τόσο περίπλοκης κοινωνίας. Στην εργασία αυτή θα περιγραφούν προϊόντα που εξάγονται δευτερογενώς από την κυψέλη, και με τον όρο δευτερογενώς εννοούμε τα προϊόντα της κυψέλης που έχουν ως κύριο στόχο να ενισχύσουν το εισόδημα των μελισσοκόμων και να προάγουν τη θεραπευτική αξία αυτών στη σύγχρονη ιατρική.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κωτίδης Δημήτριος |
Uncontrolled Keywords: | Βασιλικός πολτός, Τρύγος μελισσιού, Τυποποίηση μελιού |
Subjects: | Μ > Μελισσοκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 23 Mar 2015 19:49 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 09:42 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1080 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |