Δομή και λειτουργία αντλιοστασίων επεξεργασίας αστικών και βιομηχανικών λυμάτων

Ιωαννίδης, Θεόδωρος Α. (2019) Δομή και λειτουργία αντλιοστασίων επεξεργασίας αστικών και βιομηχανικών λυμάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H19_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να παρουσιαστεί και να αναλυθεί επαρκώς η δομή και λειτουργία αντλιοστασίων επεξεργασίας αστικών και βιομηχανικών λυμάτων, στον μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό τομέα, του νομού Θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα του Β3 Αντλιοστασίου και του Αντλιοστασίου στο Ροδοχώρι Συκεών. Σκοπός της εργασίας είναι να παρουσιαστούν τα λειτουργικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των μονάδων αυτών, αναλύοντας τα μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά στοιχεία τους. Σε αυτήν την μελέτη προσπαθήσαμε να αναλύσουμε διεξοδικά την δομή και λειτουργία των δύο αυτών αντλιοστασίων, καθώς επίσης και των αντλιοστασίων γενικότερα. Έτσι στην πτυχιακή εργασία αναλύονται βασικοί ορισμοί, τόσο τεχνητής όσο και θεωρητικής φύσεως, όπως αντλιοστάσιο, αποχέτευση, ηλεκτρολογικός πίνακας, SCADA, κ.α. και γίνεται και μια εκτενής ιστορική αναδρομή της αποχέτευσης, ενώ παρουσιάζεται μια γενικότερη ηλεκτρολογική και μηχανολογική δομή αντλιοστασίων. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εργασία και να καταλήξουμε σε αξιόπιστα συμπεράσματα κρίθηκε σκόπιμο να αναγνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στη ομαλή λειτουργία των αντλιοστασίων, πως μπορούμε να τα επιδιορθώσουμε, αλλά και με ποιους τρόπους μπορούμε να βελτιώσουμε την λειτουργία τους και με τι κόστος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γαύρος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Αντλιοστάσια επεξεργασίας αστικών και βιομηχανικών λυμάτων, Αποχέτευση, Λύματα, Δομή Αντλιοστασίου, Λειτουργία Αντλιοστασίου, Μηχανολογικά Συστήματα Αποχέτευσης, Ηλεκτρολογικός πίνακας, Ηλεκτρολογικά Συστήματα Αποχέτευσης
Subjects: Η > Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις
Υ > Υγρά απόβλητα
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 22 Jan 2021 10:33
Last Modified: 22 Jan 2021 10:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10766

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top