Εποπτεία και έλεγχος οικιακών εγκαταστάσεων με χρήση μικροελεγκτή

Ρέσκα, Σοκόλ Σ. (2019) Εποπτεία και έλεγχος οικιακών εγκαταστάσεων με χρήση μικροελεγκτή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H10_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία θα εξετάσουμε την εποπτεία και τον έλεγχο των οικιακών εγκαταστάσεων με χρήση μικροελεγκτή, αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία μας με τον τρόπο που η πλατφόρμα Arduino συμβάλλει στην άρτια οργάνωση και τον έλεγχό ενός σύγχρονου έξυπνου σπιτιού. Στο 1ο κεφάλαιο, παρουσιάζεται η ιστορική αναδρομή που σχετίζεται με τον αυτοματισμό και την οικιακή του χρήση. Στο 2ο κεφάλαιο, αναπτύσσεται το έξυπνο σπίτι και ειδικότερα ο αυτοματισμός και τα είδη του, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και ο έλεγχος του έξυπνου σπιτιού, τα κριτήρια ταξινόμησης για την επιλογή των έξυπνων σπιτιών. Επιπλέον, παρουσιάζονται μελέτες σχετικά με τα έξυπνα σπίτια, δίνονται παραδείγματα εφαρμογών τους ανά τον κόσμο και αναλύονται οι λόγοι περιορισμένης απήχησης τους στο μέσο καταναλωτή, όπως και το κόστος. Το 3ο κεφάλαιο, παρουσιάζει τα δίκτυα και τα πρωτόκολλα επικοινωνίας και το δίκτυο LAN του σπιτιού. Στο 4ο κεφάλαιο εξετάζεται το θεωρητικό υπόβαθρο και χαρακτηριστικά της πλατφόρμας ARDUINO και Android με αναφορά στο λογισμικό, στο Arduino Duo και στο Ethernet SHIELD. Εν συνεχεία, στο 5ο κεφάλαιο, αναπτύσσονται τα προγράμματα του Arduino – Android. Στο 6ο κεφάλαιο παρατίθενται τα περιβάλλοντα του Arduino – Android όπου παρουσιάζονται αναλυτικά οι γλώσσες προγραμματισμού για την συγκεκριμένη εργασία. Τέλος, στο 7ο κεφάλαιο προβάλλονται τα γενικά συμπεράσματα και δίνονται προτάσεις σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης του έξυπνου σπιτιού.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γαύρος Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Έξυπνο σπίτι, Αυτοματισμός στην οικιακή χρήση, Αυτόματος έλεγχος οικιακών εγκαταστάσεων, Εξοικονόμηση ενέργειας, Πρωτόκολλα και Δίκτυα Επικοινωνίας, Συστήματα παρακολούθησης, Arduino, Android
Subjects: Α > Αυτοματισμός
Α > Αυτόματος έλεγχος
Μ > Μικροελεγκτές
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 22 Jan 2021 06:57
Last Modified: 22 Jan 2021 06:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10763

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top