Μελέτη και υλοποίηση ηλεκτρακουστικού συστήματος απόκρισηςσυχνότητας με τη βοήθεια του μικροεπεξεργαστή Arduino

Κολτσιάκης, Αντώνιος Στ. (2020) Μελέτη και υλοποίηση ηλεκτρακουστικού συστήματος απόκρισηςσυχνότητας με τη βοήθεια του μικροεπεξεργαστή Arduino. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
H15_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Φώτα, σκηνικά, ακουστική, είναι μερικά από τα απαραίτητα στοιχεία για μια επιτυχημένη συναυλία. Τα φώτα (τα λεγόμενα φωτορυθμικά) σβήνουν στις παύσεις του ρυθμού, ενώ κατά τη διάρκεια του κομματιού, συγχρονίζονται με το ρυθμό των ρυθμικών οργάνων (ντραμς, μπάσο, κλπ.). Τα στοιχεία της μουσικής όμως που προκαλούν τα συναισθήματα του ακροατή, δεν περιορίζονται μόνο στο ρυθμό, αλλά απαρτίζονται και από τις μελωδίες του κάθε οργάνου, όπως και των χρωμάτων των φωνητικών (εάν υπάρχουν). Αυτά τα στοιχεία, που εκφράζουν άλλου είδους ηχητικές εναλλαγές, όπως το χρώμα, την ένταση και τον τόνο (υψηλές και χαμηλές συχνότητες), το ύφος (χαρούμενο, λυπημένο, θυμωμένο κλπ.) θα μπορούσαν να αποδοθούν κάπως με τη χρήση του φωτισμού; Το ερώτημα αυτό οδήγησε στην παρούσα πτυχιακή εργασία, στην ανακάλυψη δηλαδή ενός νέου κώδικα, βασισμένου σε αυτόν των φωτορυθμικών, που θα μπορεί να αναπαράγει τα συναισθήματα που δημιουργεί η μουσική, μέσα από το φωτισμό. Ο συνδυασμός των συνολικών ηλεκτρονικών και ηχοληπτικών γνώσεων, όπως και των γνώσεων μηχανικής ήχου, είναι η κύρια μεθοδολογία που ακολουθείται στην εργασία. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει η μελέτη η υλοποίηση ενός ηλεκτροακουστικού κυκλώματος σε συνδυασμό με τον μικροεπεξεργαστή Arduino. Το κύκλωμα αυτό απαρτίζεται από δύο μέρη, δύο τσιπάκια MSGEQ7 με τα στοιχεία που τα πλαισιώνουν και δύο WS2812B LED Strips που αποτελούν τις εξόδους του κυκλώματος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Φραγκούλης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ηλεκτρακουστικό σύστημα απόκρισης συχνότητας, Μικροεπεξεργαστής Arduino, Ηλεκτροακουστικό κύκλωμα, Περιφερειακό Κύκλωμα, MSGEQ7, WS2812B, FastLED, Περίοδος Trial And Error, Arduino Uno, Συχνοτικές μπάντες, Στερεοφωνία, Φωτεινότητα
Subjects: Α > Ακουστική
Μ > Μικροελεγκτές
Μ > Μουσική - Επεξεργασία δεδομένων
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Jan 2021 09:13
Last Modified: 15 Jan 2021 09:13
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10754

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top