Γεννάτος, Κωνσταντίνος (2020) Ποιοτικά χαρακτηριστικά 10 ελληνικών ποικιλιών σκληρού σιταριού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp27_2020.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Η παρούσα διπλωματική εργασία, αποτελεί μία προσπάθεια για την αξιολόγηση της ποιότητας ποικιλιών σκληρού σιταριού που καλλιεργήθηκαν υπό συνθήκες μηδενικών εισροών ενέργειας. Μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σκληρού σιταριού που καλλιεργήθηκαν στη Φλώρινα και στη Θεσσαλονίκη. Οι μετρήσεις των ποιοτικών χαρακτηριστικών των σιτηρών έγινε με την αναλυτική μέθοδο της υπέρυθρης φασματοσκοπίας NIR, με την οποία μετρήθηκαν η επί τοις εκατό περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σε υγρασία και σε τέφρα. Βρέθηκαν σημαντικές διαφορές στην % περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στα δείγματα της Θεσσαλονίκης και ακόμη βρέθηκαν σημαντικές διαφορές στην % περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στις διατοπικές αναλύσεις μεταξύ των ποικιλιών και των τοποθεσιών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Λαζαρίδου Θεανώ |
Uncontrolled Keywords: | Σκληρό σιτάρι, Απόδοση, Χαμηλές εισροές, Αβιοτικές, Ποιοτικά χαρακτηριστικά |
Subjects: | Σ > Σιτάρι - Ποικιλίες |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 16 Dec 2020 11:17 |
Last Modified: | 16 Dec 2020 11:17 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10720 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |